Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV prie ieškomo paauglio, pašovusio du mokyklos darbuotojus, automobilio rastas kūnas

JAV Kolorado valstijoje trečiadienį policija ieškojo mokinio, kuris pašovė du mokyklos darbuotojus ir pabėgo.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „AP“/„Scanpix“

Įtariamasis, įvardytas kaip 17-metis Austinas Lyle'as, buvo apieškomas dėl ginklų, bet išsitraukė pistoletą ir pradėjo šaudyti, pranešė JAV vakarinės valstijos policija.

Vėlų trečiadienį Denverio policijos departamentas pranešė, kad netoli A.Lyle'o automobilio Parko apygardoje, Kolorado valstijoje, į pietvakarius nuo Denverio, kur įvyko šaudymas mokykloje, rastas kūnas, kurio tapatybė nenustatyta.

„Šalia įtariamojo automobilio rastas kūnas, kurio tapatybę ir mirties priežastį nustatys Parko apygardos teismo medicinos ekspertizės biuras“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Denverio policija.

Policija pranešė, kad paauglio automobilis buvo rastas trečiadienį prieš 16 val. 30 min. vietos (ketvirtadienį 0 val. 30 min. Lietuvos) laiku, rašo laikraštis „The Denver Post“.

Kūnas buvo aptiktas maždaug po keturių valandų, maždaug už 320 metrų nuo automobilio, sakė Parko apygardos šerifas Tomas McGraw, kaip pranešė „The Denver Post“.

T.McGraw nenustatė palaikų tapatybės, bet teigė, kad radus kūną buvo atšauktas įsakymas vietos gyventojams slėptis vietoje.

Atšauktos pamokos

„Šį rytą maždaug 9 val. 50 min. buvo gautas pranešimas apie šaudynes Rytų vidurinėje mokykloje“, – anksčiau trečiadienį sakė Denverio policijos viršininkas Ronas Thomasas.

Į iškvietimą sureagavę pareigūnai ir medikai „įvykio vietoje aptiko du suaugusius vyrus, kurie patyrė šautines žaizdas“, teigė jis.

Vyrai, mokyklos administracijos darbuotojai, buvo skubiai nugabenti į ligoninę, vieno jų būklė buvo kritinė.

R.Thomasas sakė, kad su A.Lyle'u buvo sudarytas susitarimas, pagal kurį jis kiekvieną dieną atvykęs į mokyklą turėjo būti apieškomas, ar neturi ginklų.

Jis teigė, kad tokie susitarimai paprastai pradedami taikyti dėl susirūpinimo ankstesniu elgesiu.

Denverio policija socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad ėmėsi neįprasto žingsnio paskelbti ieškomo nepilnamečio tapatybę „dėl jo keliamo pavojaus visuomenės saugumui“.

A.Lyle'as yra juodaodis ir paskutinį kartą buvo pastebėtas vilkintis žalią megztinį su gobtuvu pranešė departamentas.

Trečiadienio šaudynės Rytų vidurinėje mokykloje įvyko praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai jos teritorijoje automobilyje buvo nušautas 16-metis moksleivis.

Denverio viešųjų mokyklų prižiūrėtojas Alexas Marrero sakė, kad likusią savaitės dalį pamokos mokykloje buvo atšauktos.

Jis pridūrė, kad mokiniams sugrįžus, ginkluoti pareigūnai miestelio teritorijoje bus iki pat mokslo metų pabaigos.

Laikraštis „The Denver Post“ pranešė, kad 2020 metais išrinkta miesto mokyklų valdyba nubalsavo už tai, kad mokyklose nebeliktų policijos pareigūnų, nes tai yra nacionalinio masto kovos su rasizmu ir politikos dėl policijos darbo dalis.

Valdybos nariai teigė, kad pareigūnų buvimas kenkia nebaltaodžiams mokiniams, rašė „The Denver Post“.

Šaudynės Jungtinių Valstijų mokyklose yra susirūpinimą keliantis reiškinys, nepaisant to, kad visuomenė nerimauja dėl plačiai nuskambėjusių žudynių, be kita ko, Sandi Huko ir Juvaldžio mokyklose.

Moksleiviai visoje šalyje mokomi, kaip reaguoti į „aktyvaus šaulio“ atvejį mokyklų teritorijose, o diskusijos dėl mokytojų apginklavimo ir saugumo stiprinimo nesiliauja.

Nors didžioji dauguma amerikiečių pasisako už tai, kad būtų griežčiau kontroliuojama, kas gali turėti ginklą, šalies politinė klasė atsidūrė aklavietėje, o konservatoriai tvirtina, kad konstitucinė teisė į mirtinus ginklus negali būti pažeidžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius