Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prisijungs prie JT grupės, kovojančios su smurtu prieš moteris

Jungtinės Valstijos ketina prisijungti prie neformalios Jungtinių Tautų grupės, siekiančios pažaboti smurtą prieš moteris ir mergaites, pranešė Amerikos ambasadorė prie JT pirmadienį, kai buvo minima Tarptautinė moters diena.
Eitynės už moterų teises
Eitynės už moterų teises / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Mes visi manome ir suprantame, kad kai moterys pasiekia daugiau, daugiau pasiekia ir šalys – bendruomenės, šeimos. Ne tik moterys, visi“, – sakė JAV prezidento Jeo Bideno pasiuntinė Linda Thomas-Greenfield.

Diplomatė veteranė sakė, kad J.Bideno ir viceprezidentės Kamalos Harris administracijai ir visai šaliai „labai rūpi lyčių lygybė ir moterų bei mergaičių visame pasaulyje įgalinimas“.

L.Thomas-Greenfield kalbėjo Tarptautinės moters dienos proga organizuotame neformaliame JT Saugumo Tarybos posėdyje, skirtame moterų dalyvavimui taikos procesuose.

Jungtinės Valstijos prisijungs prie JT Smurto prieš moteris ir mergaites eliminavimo draugų grupės. Šiai pernai įkurtai grupei pirmininkauja Europos Sąjunga.

Prie JAV vairo stovint J.Bideno pirmtakui Donaldui Trumpui, Vašingtonas, sprendžiant teisių moterų klausimus, nesutarė su tradicinėmis sąjungininkėmis. Vašingtonas yra grasinęs vetuoti Vokietijos parengtą rezoliucijos projektą dėl reprodukcinių teisių konfliktų zonose.

L.Thomas-Greenfield pranešė, kad kovo 16 dieną K.Harris pasakys kalbą 65-ojoje JT Moterų padėties komisijos sesijoje. Šis žingsnis atspindi J.Bideno administracijos skiriamą dėmesį moterų teisių klausimams.

Per šį renginį į JT būstinę Niujorke paprastai susirenka tūkstančiai moterų. Tačiau šįmet dėl koronaviruso pandemijos sesija vyks virtualiai.

„Jungtinės Valstijos sugrįžo į Jungtines Tautas, ir mes nusiteikę ryžtingai palaikyti moterų, taikos bei saugumo darbotvarkę“, – sakė JAV ambasadorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius