Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pritarta mokesčių padidinimui ir išlaidų mažinimui, ekonomistai įspėja apie grėsmes

JAV atstovų rūmai pritarė vadinamajam „fiskaliniam skardžiui“, mokesčių kėlimui ir išlaidų mažinimo priemonių planui. Antradienį ryte teigiamas sprendimas buvo priimtas ir Senate, kad jis įsigaliotų bereikia prezidento Baracko Obamos parašo, skelbia naujienų tarnyba BBC.
Barackas Obama
Barackas Obama / Scanpix nuotr.

Atstovų rūmuose už šį pasiūlymų paketą balsavo 257 nariai, o prieš – 167. 

Kai kurie respublikonai norėjo, kad išlaidos būtų mažinamos dar labiau, tačiau vėliau tokio sumanymo atsisakė. Už naują įstatymo projektą balsavo 172 demokratai ir 85 respublikonai. Šio dokumento priėmimas reiškia, kad turtingiesiems mokesčiai padidės.

Senate šis dokumentas 8 nariams balsuojant „prieš“ ir 89 „už“, pritarimo sulaukė antradienio rytą, o Atstovų rūmuose – jau vakare. 

„Fiskalinis skardis“ numato išlaidų mažinimą ir drastišką mokesčių kėlimą, juo užbaigta George’o W.Busho mokesčių mažinimo era. 

Numatyta, kad nuo šių metų sausio 1 dienos mokesčiai išaugs 536 mlrd. JAV dolerių apimtimi, o išlaidų sumažinimas įvairioms vidaus ir karinėms programoms sieks 109 mlrd. JAV dolerių. 

Ekonomistai įspėjo, kad jei „fiskalinis skardis“ įsigalios, vartojimo išlaidų sumažinimas turės didelę įtaką namų ūkiams ir bendrovėms, o tai gali sukelti naują recesiją, kurios poveikį pajus visas pasaulis. 

Senate nuspręsta, kad mokesčiai padidės tiems amerikiečiams, kurie per metus uždirba daugiau kaip 400 tūkst. JAV dolerių, nors demokratai pageidavo, kad riba siektų 250 tūkst. JAV dolerių. 

Gyventojams kyla paveldėjimo, kapitalo mokesčiai, dar vienerius metus pratęsta išmokų programa bedarbiams, ji turės įtakos apie 2 mln. žmonių, įsigaliojo ir kitos taupymo priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius