-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prokurorai nepateikė kaltinimų mokykloms per „Facebook“ grasinusiam vyrui

JAV policija suėmė vyrą, kuris, kaip įtariama, grasino per socialinį tinklą „Facebook“ vietos pradinėms mokykloms, sukeldamas prisiminimų apie praeitą savaitę įvykusias žudynes Konektikute, tačiau prokurorai pirmadienį atsisakė pateikti jam kaltinimus.
„Facebook“
„Facebook“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

24 metų Kyle'as Bangayanas buvo suimtas sekmadienį savo tėvų namuose Los Andžele, kur buvo rasti šaunamieji ginklai – šautuvai ir pistoletai, nurodė vienas policijos atstovas.

Tačiau Los Andželo apygardos prokuratūra pareiškė, kad „Facebook“ žinutėje, kurią K.Bangayanas vadino pokštu, jokių konkrečių grasinimų nebuvo.

„Nebuvo jokios užuominos apie grasinamus prieš kokią nors konkrečią auką ar mokyklą, kas yra reikalinga“, kad būtų suformuluoti kaltinimai, sakoma prokuratūros išvadoje.

K.Bangayanas perspėjo, jog jeigu žmonės nesiliaus rašinėję apie šaudynes Konkektikute, jis surengs tokią pačią ataką, sakoma apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojo Johno Gilligano (Džono Giligano) vidiniame pranešime.

„Jis nurodė, kad trečiojo pasaulio šalyse kiekvieną dieną miršta tūkstančiai vaikų“ ir tvirtino, kad amerikiečiai turėtų susitaikyti su įvykdytomis šaudynėmis, rašo J.Gilliganas.

Žinia apie numanomus grasinimus buvo paskelbta Jungtinėms Valstijoms dar neatsitokėjus nuo penktadienį įvykdytų žudynių pradinėje mokykloje Konektikuto mieste Niutaune, per kurias buvo nušauti 20 pradinukų ir šešios suaugusios moterys.

Los Andželo policijos departamento vadas Charlie Beckas (Čarlis Bekas) teigė, kad K.Bangayano žinutėje buvo „labai konkrečių grasinimų, (o jis turėjo) aiškių ir realių galimybių įvykdyti šiuos grasinimus“.

Ch.Beckas taip pat pranešė, jog pareigūnai bent kartą per dieną lankysis visose iš beveik 600 pradinių ir vidurinių Los Andželo mokyklų, kai vaikai vėl pradės lankyti pamokas sausį.

Tuo tarpu Los Andželo meras Antonio Villaraigosa (Antonijus Viljaraigosa) paskelbė, kad kasmet gegužę organizuojama ginklų supirkimo iniciatyva, per kurią savininkai gali anonimiškai iškeisti savo turimus šaunamuosius ginklus į parduotuvių dovanų kuponus, ateinančiais metais bus perkelta į antrąją Kalėdų dieną.

Pasak mero, ši programa nuo 2009 metų padėjo surinkti jau beveik 8 tūkst. šaunamųjų ginklų.

Šeštadienį viename prekybos centre Niuport Biče į pietus nuo Los Andželo pirkėjai puolė slėptis, kai jame pradėjo šaudyti vienas vyras, paleidęs apie 50 šūvių į orą ir į grindis, kelis kartus iš naujo užtaisęs ginklą.

Per tą incidentą niekas nenukentėjo, o šaulys nesipriešindamas pasidavė policijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius