-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ragina Rusiją ir Iraną sustabdyti Sirijos prezidentą dėl cheminio ginklo

Jungtinės Valstijos antradienį perspėjo, jog Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas turi atsakyti už ataką cheminiu ginklu, ir pareikalavo, kad Rusija bei Iranas sustabdytų savo sąjungininkę.
Sirijos prezidentas Bashas al Assadas.
Sirijos prezidentas Bashas al Assadas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mums toliau stebint šią baisią situaciją, yra akivaizdu, kad būtent taip veikia B.al-Assadas: brutaliai ir neslėpdamas barbarizmo“, – sakė JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas.

Prezidentas Donaldas Trumpas ir R.Tillersonas išplatino atskirus pareiškimus raštu, kai, įtariama, ataka panaudojant cheminį ginklą pražudė mažiausiai 58 žmones sukilėlių kontroliuojamame mieste šiaurės vakarų Sirijoje.

Pastaruoju metu JAV administracija buvo kritikuojama, nes metė didelius išteklius sunaikinti grupuotę „Islamo valstybė“, tačiau nedėjo pakankamų pastangų pabaigti pilietinį karą Sirijoje, nuo 2011 metų nusinešusį daugiau nei 300 tūkst. gyvybių.

Kitą savaitę Maskvą lankysiantis R.Tillersonas pareiškė, kad paskutinė ataka pabrėžia būtiną Rusijos ir Irano indėlį sustabdant tokius išpuolius.

„Tie, kurie gina ir palaiko Sirijos prezidentą, įskaitant Rusiją ir Iraną, neturėtų turėti iliuzijų apie Assadą ar jo tikslus“, – sakė JAV diplomatijos vadovas.

„Kiekvienas, naudojantis cheminius ginklus savo žmonių puolimui, rodo fundamentalų žmogiškojo padorumo nepaisymą ir turi būti patrauktas atsakomybėn“, – pridūrė jis.

„Mes dar kartą raginame Rusiją ir Iraną išnaudoti savo įtaką Sirijos režimui tam, kad būtų užtikrinta, jog tokios atakos daugiau niekada nepasikartos“, – kalbėjo R.Tillersonas.

„Kaip save apsiskelbusios Astanoje sutartų paliaubų garantės, Rusija ir Iranas taip pat turi jausti didžiulę moralinę atsakomybę dėl šių žūčių“, – teigė pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius