Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV reiškia apgailestavimą dėl Rusijos sprendimo išsiųsti 10 amerikiečių diplomatų

Jungtinės Valstijos penktadienį išreiškė apgailestavimą dėl Rusijos sprendimo atsakant į analogišką Vašingtono žingsnį išsiųsti 10 amerikiečių diplomatų ir sakė, kad Maskva taip kursto nesantaiką.
JAV ambasada Maskvoje
JAV ambasada Maskvoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos veiksmai „buvo eskaluojantys ir keliantys apgailestavimą“, sakė Valstybės departamento atstovas.

„Nesame suinteresuoti patekti į eskalacijos ciklą, tačiau mes pasiliekame teisę reaguoti į bet kokius Rusijos keršto veiksmus prieš JAV“, – sakė jis.

Baltieji rūmai ketvirtadienį nurodė uždrausti JAV finansų institucijoms investuoti į naujų emisijų Rusijos valstybės skolinius vertybinius popierius, išsiųsti 10 šnipinėjimu įtariamų rusų diplomatų ir paskelbti sankcijas 32 asmenims, kurie įtariami prisidėję prie kišimosi į 2020 metų prezidento rinkimus.

Maskva penktadienį pareiškė, kad atsakydama į JAV sankcijas, išsiųs 10 amerikiečių diplomatų, pridės aštuonis amerikiečių pareigūnus į savo sankcijų sąrašą ir sieks apriboti ir sustabdyti JAV nevyriausybinių organizacijų „kišimąsi“ į Rusijos politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius