-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV remiamos pajėgos atkovojo iš IS dalį Rakos teritorijos

JAV remiamos pajėgos praėjus trims savaitėms nuo operacijos pradžios atkovojo iš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) apie ketvirtadalį Sirijos šiaurinio Rakos miesto teritorijos, pirmadienį paskelbė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).
Buvę „Islamo valstybės" kaliniai Rakoje
Buvę „Islamo valstybės" kaliniai Rakoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Arabų ir kurdų kovotojai iš Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) įsiveržė į pagrindinį džihadistų bastioną Sirijoje birželio 6 dieną. Džihadistų apsuptį Rakoje JAV remiamos pajėgos pradėjo keliais mėnesiais anksčiau.

„Nuo operacijos pradžios SDF užėmė apie 25 proc. užstatytų miesto rajonų“, – naujienų agentūrą AFP pirmadienį informavo SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Padedami JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos, SDF visiškai užėmė pietrytinius Mešlebo ir Senos bei vakarinius Rumanijos ir Sabahijos rajonus, teigė jis.

Iš šių rajonų kovotojai pirmadienį pajudės Rakos senamiesčio link, o vakariniame Kadisijos ir keliuose rytiniuose rajonuose tebevyksta įnirtingos kovos su džihadistais.

R.Abdel Rahmanas: „Jie nori atkirsti miesto šiaurinę dalį, įskaitant 17-os divizijos bazę, kad būtų galima sutelkti daugiau spaudimo IS miesto centre.“

SDF kovotojams šalies rytiniuose pakraščiuose taip pat pavyko atsikovoti dalį buvusios Sirijos kariuomenės 17-os divizijos bazės ir atokioje vietoje esantį cukraus fabriką.

„Jie nori atkirsti miesto šiaurinę dalį, įskaitant 17-os divizijos bazę, kad būtų galima sutelkti daugiau spaudimo IS miesto centre“, – nurodė R.Abdel Rahmanas.

Mūšis dėl Rakos yra svarbiausia SDF kampanija. Daug paramos kovotojai sulaukia iš koalicijos, kuri reguliariai vykdo antskrydžius, kovotojams padeda patarėjai, be to, jie gauna ginklų ir kitokios įrangos.

JAV vadovaujama koalicija taip pat padeda vykdyti didelio masto kampaniją dėl paskutinio IS bastiono Irake – Mosulo – atsiėmimo.

IS užėmė Raką 2014 metais. Džihadistai šį miestą paskelbė savo „kalifato“ faktine sostine Sirijoje.

Šis miestas jau pagarsėjo kaip pačių žiauriausių IS nusikaltimų vieta: Rakoje džihadistai masiškai kirto belaisviams galvas; manoma, kad iš ten yra koordinuojamos ir užsienyje rengiamos grupuotės atakos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius