Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV remiamos Sirijos pajėgos 1,7 tūkst. kovotojų permes į Afriną iš kovos su „Islamo valstybe“ fronto

JAV remiamas Sirijos pajėgų aljansas antradienį paskelbė permesiantis maždaug 1,7 tūkst. savo kovotojų iš kovos su „Islamo valstybe“ (IS) fronto į Turkijos puolamą kurdų anklavą Afriną.
Sirijos demokratinės pajėgos Afrine
Sirijos demokratinės pajėgos Afrine / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Turkija ir jos sąjungininkai sirų sukilėliai jau kelios savaitės atakuoja Afriną, kurį kontroliuoja kurdų pajėgos, sudarančios pagrindinę Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) aljanso dalį.

Antradienį spaudos konferencijoje SDF paskelbė, jog atitrauks kovotojus iš Rytų Sirijos rajonų, kuriuose jie slopino IS džihadistų pasipriešinimo židinius, kad sustiprintų Afrino gynybą.

„Priėmėme sunkų sprendimą atitraukti savo pajėgas iš Deir az Zoro provincijos ir kovos su „Daesh“ (IS) lauko ir pasiųsti jas į Afrino mūšį“, – sakė vienas SDF vadų Abu Omaras al Idlibi. Jis nurodė, kad jo junginiuose yra 1,7 tūkst. kovotojų.

A.O.al Idlibi su naujienų agentūros AFP žurnalistu kalbėjosi futbolo stadione Rakoje, kurią SDF, padedant JAV vadovaujamai tarptautinei koalicijai, spalio mėnesį atkovojo iš IS.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sirijos sukilėlis Afrine
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sirijos sukilėlis Afrine

„Mes kovojome su „Daesh“. Padėjome koalicijai Rakoje, bet be koalicijos gynėme jos partneres – sakė A.O.al Idlibi. – Mums svarbiausia – mūsų žmonės Afrine. Ginti juos svarbiau už tarptautinės koalicijos sprendimus“.

Ankara ir jos sąjungininkai sirų sukilėliai kurdų Liaudies apsaugos dalinių (YPG) Afrine puolimą pradėjo sausio 20 dieną ir jau yra užėmę ruožą palei šio anklavo ir Turkijos sieną.

Kol kas per operaciją užimta 40 proc. anklavo, antradienį pranešė padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius