Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 12 18 /17:04

JAV remiamus kurdus Sirijos prezidentas B.al Assadas pavadino išdavikais

Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas JAV palaikomus kurdų kovotojus pirmadienį pavadino „išdavikais“, vis labiau užsipuldamas pajėgas, kontroliuojančias daugiau kaip ketvirtį Sirijos teritorijos.
Basharas al Assadas Sočyje
Basharas al Assadas JAV remiamus kurdus pavadino išdavikais / „Sputnik“ nuotr.

„Kai mes kalbame apie tuos vadinamuosius kurdus, iš tikrųjų jie nėra vien tik kurdai. Visi dirbantieji užsienio valstybei, daugiausia amerikiečių vadovaujamieji ... yra išdavikai“, – sakė jis.

„Matome kaip šios grupės dirba amerikiečiams“, – sakė B.al Assadas.

B.al Assadas ir anksčiau yra kritikavęs pusiau autonominę kurdų mažumą, tačiau jo naujausi komentarai, prezidentūros paviešinti socialiniuose tinkluose, buvo kandesni nei įprastai.

Kurdų mažuma sudaro apytiksliai 15 procentų Sirijos gyventojų, o kurdų „Liaudies apsaugos daliniai“ (YPG) valdo didelę dalį šalies teritorijos.

Pastaraisiais mėnesiais tiek Rusijos remiamas Damaskas, tiek JAV vadovaujamos koalicijos remiami kurdai kovojo su „Islamo valstybės“ grupuote.

Tačiau jų bendras priešas įveiktas jau beveik visoje šalyje, dėl ko kurdų dominuojamos „Sirijos demokratinės pajėgos“ ir režimo pajėgos atsidūrė neramioje aklavietėje.

Kai kurie režimo pareigūnai anksčiau darė užuominas, kad ateity bus galima aptarti tam tikrą kurdų autonomijos lygį, tačiau naujausi B.al Assado komentarai nežada nieko gero būsimoms deryboms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius