Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV respublikonų kandidatas į Kongresą nufotografuotas vilkintis nacių uniformą

Vienas JAV Respublikonų partijos kandidatas į Kongresą buvo nufotografuotas vilkintis nacių sukarintos organizacijos „Waffen SS“ uniformą, tačiau teisinosi, jog dalyvavo Antrojo pasaulinio karo mūšių inscenizacijose, praneša žurnalas „The Atlantic“.
Richas Iottas
Richas Iottas / voteiott.com

Ultrakonservatyvaus respublikonų sparno, vadinamo Arbatėles partija, iškeltas Richas Iottas paneigė jaučiantis kokių nors simpatijų naciams. Savo pranešime jis nurodė, kad įvairių epochų istorinių įvykių inscenizavimas yra milijonų vyrų ir moterų laisvalaikio pomėgis, kuriame jis dalyvauja nuo studijų koledže.

Kaip rašo „The Atlantic“, vienoje Ohajo šiaurės vakarų apygardoje kandidatuojantis R.Iottas, priklauso klubui, inscenizuojančiam 5-osios SS tankų divizijos „Wiking“, daugiausiai veikusios Rytų fronte, kovas.

Žurnalui susisiekus su politiku, R.Iottas patvirtino, kad dalyvauja šio klubo veikloje jau daugelį metų, tačiau sakė, kad jį domina vien nacistinės Vokietijos istorija ir kad jis neteisina nacizmo doktrinos.

R.Iottas aiškino, kad viena iš priežasčių, dėl kurių jo klubas pasirinko diviziją „Wiking“ – jog šis dalinys daugiausiai kovojo Rytų fronte su Raudonąja armija, o ne su JAV arba britų kariais, nurodė liberalios pakraipos žurnalas.

Nacių uniformą vilkinčio R.Iotto nuotrauką galima pamatyti žurnalo tinklalapyje.

Savo rinkimų tinklalapyje R.Iottas paskelbė daugiau nuotraukų, kurias, pasak jo, atsisakė publikuoti žurnalas, sumanęs aprašyti jo laisvalaikio veiklą. Šiose nuotraukose politikas užfiksuotas vilkintis Antrojo pasaulinio karo laikų Jungtinių Valstijų kariuomenės, Pirmojo pasaulinio karo laikų britų kariuomenės, ir Jungtinių Valstijų Pilietinio karo laikų uniformomis bei dalyvaujantis tų laikotarpių įvykių inscenizacijose. Šias nuotraukas galima pamatyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius