Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 01 /14:47

JAV rinkimų kampanija, kurios planus buvo sugriovusi superaudra Sandy, tęsiasi

JAV prezidentas Barackas Obama paskelbė, kad rinkimų kampanija, kuri buvo suspenduota dėl superaudros Sandy, vėl atnaujinama.
Mittas Romney ir Barackas Obama
Mittas Romney ir Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša BBC, B.Obama aplankė Sandy nuniokotą Naujojo Džersio pakrantę.

Jo varžovas respublikonas Mittas Romney buvo atšaukęs planuotus mitingus „svyruojančiose“ valstijose, kurios atsidūrė šios didžiulės audros kelyje, taip atsisakydami mėnesius rengtų strategijų visiems iki vieno galimiems rinkėjų balsams užsitikrinti – iki rinkimų dienos likus savaitei.

Papildyta 14.47 val.: B.Obama, lankydamasis Naujojo Džersio pakrantėje, pažadėjo „ilgam“ likti su žmonėmis, nukentėjusiais nuo potvynio. Tuo tarpu vienos didžiausių ir labiausiai niokojamų per JAV istoriją audrų aukų skaičius Jungtinėse Valstijose viršijo 70, aiškėja visas padarytos žalos mastas. Potvyniai užliejo arba nuo išorinio pasaulio atkirto ištisas pakrančių bendruomenes Merilande, Delavere ir Naujajame Džersyje.

Niujorke atnaujino darbą akcijų biržos ir Johno F Kennedy bei Niuarko „Liberty“ oro uostai. Tačiau daugiau kaip 6 mln. būstų ir įstaigų, daugiausia – Niujorko valstijoje ir kaimyniniame Naujajame Džersyje, vis dar neturi elektros.

JAV žiniasklaida praneša, jog, patvirtintais duomenimis, 15-oje valstijų, kurias siaubė audra, žuvo 72 amerikiečiai, o bendras Sandy aukų skaičius, priskaičiuojant Kanadą ir Karibus, kur ypač nukentėjo Haitis ir Kuba, pasiekė 144.

Likus vos šešioms dienoms iki rinkimų, kai amerikiečiai balsuos dėl to, ar suteikti B.Obamai antrą kadenciją, prezidentas įvertino žalą Naujajame Džersyje, kur apsemta dešimtys tūkstančių namų ir kur įsibėgėjo gelbėjimo operacija.

Trečią dieną nedalyvaudamas rinkimų kampanijos renginiuose, kad galėtų vadovauti nelaimės padarinių likvidavimui, nors rinkimai įvyks jau šį antradienį, B.Obama, kurį lydėjo Naujojo Džersio gubernatorius Chrisas Christie, pademonstravo tvirtybę ir paramą aukoms.

„Jūs esate mano mintyse ir maldose. Mes būsime čia ilgam žygiui“, – sakė jis laikinoje prieglaudoje susirinkusiems evakuotiems gyventojams.

B.Obama ir Ch.Christie prezidentiniu sraigtasparniu praskrido virš Naujojo Džersio Atlanto pakrantės – virš namų, nuvirtusių nuo pamatų, smėliu užpiltų gatvių ir vis dar užlietų rajonų.

Nors pagrindinis dėmesys tenka Naujajam Džersiui ir Niujorkui, ypač – Žemutiniam Manhatanui ir Long Ailandui, B.Obama sakė, jog taip pat yra susirūpinęs dėl Konektikuto ir Vakarų Virdžinijos, kur dėl gausaus sniego neįmanoma pasiekti kai kurių rajonų.

„Esame čia dėl jūsų. Ir nepamiršime. Toliau veiksime ir užtikrinsime, kad jūs gautumėte visą pagalbą, kurios jums reikia, kol atsikursite“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius