-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV rytus paralyžiavusios smarkios pūgos aukų padaugėjo iki 25

Jungtinių Valstijų rytinis regionas stengiasi grįžti prie įprasto gyvenimo ritmo po smarkios žiemos audros, atnešusios itin daug sniego ir pareikalavusios mažiausiai 25 žmonių gyvybių, bet Vašingtonas tebeskendi pusnyse, o vyriausybinės įstaigos ir mokyklos pirmadienį liks uždarytos.
Sniegas Niujorke
Sniegas Niujorke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši pūga, praminta „Sniegodzila“ („Snowzilla“), nuo penktadienio iki sekmadienio paryčių siautė 12-oje valstijų ir paveikė apie 85 mln. gyventojų, kuriems buvo liepta likti namuose ir neišvažiuoti į kelius – dėl jų pačių saugumo.

Niujorko centriniame parke prisnigo 68,1 cm, o šis snygis buvo antras didžiausias nuo 1869 metų, beveik prilygstantis ankstesniam rekordui, kai 2006-ųjų vasarį sniego danga per smarkią pūgą pastorėjo 68,3 centimetro. Sostinėje Vašingtone audra privertė apie 56 cm sniego.

Artimas rekordiniam snygis taip pat buvo užfiksuotas kituose Rytų pakrantės miestuose, ypač Filadelfijoje ir Baltimorėje.

VIDEO: Po smarkios pūgos JAV rytų pakrantė vaduojasi iš sniego gniaužtų

Tačiau pūga liovėsi, šaltis atlėgo, o Niujorke buvo atšauktas draudimas išvažiuoti į gatves bet kokioms transporto priemonėms, išskyrus specialiųjų tarnybų automobilius. Gatvės buvo atidarytos visame mieste, Long Ailende ir Naujajame Džersyje.

Tūkstančiai žmonių užplūdo parkus važinėtis rogutėmis, mėtytis sniego gniūžtėmis ir slidinėti. Saulėta žiemiška diena ypač nudžiugino vaikus.

Brodvėjuje buvo atnaujinti vaidinimai, kurie šeštadienį buvo atšaukti; vėl pradėjo veikti muziejai, o sniego valymo mašinos greitai išvadavo iš pusnių pagrindines eismo magistrales. Sekmadienį dieną laikėsi apie nulio laipsnių Celsijaus temperatūra.

Tuo tarpu šalies sostinėje, kuri mažiau įpratusi prie žiemiškų orų negu „Didysis obuolys“, tarnyboms sunkiai sekėsi sugrąžinti gyvybę gatvėse.

Vašingtono centre pagrindinės gatvės buvo nuvalytos, bet mažesnės tebebuvo užverstos sniegu. Valstybinės mokyklos pirmadienį lieka uždarytos, o viešojo susisiekimo paslaugos tebėra labai ribotos.

Keleiviams buvo leista nemokamai važinėti metropolitenu, nes traukiniai kursavo tik kas 20–25 min. – ir tik požeminėse stotyse trijose iš šešių miesto linijų. Pirmadienį 12–17 val. vietos laiku važinės tik kelių pagrindinių maršrutų autobusai.

VIDEO: Žiemos džiaugsmas - sniego gniūžčių karas Vašingtone

Be Niujorko ir Vašingtono, nuo pūgos taip pat smarkiai nukentėjo Naujasis Džersis, Pensilvanija, Merilandas ir Virdžinija. Kai kur buvo užfiksuoti paros ir dviejų parų snygio rekordai, nurodė Nacionalinė meteorologijos tarnyba.

Su šia pūga susiję incidentai nusinešė žmonių gyvybių Arkanzase, Delavere, Kolumbijos apygardoje, Kentukyje, Merilande, Niujorke, Šiaurės ir Pietų Karolinose, Ohajuje ir Virdžinijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius