Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Senatas paragino Rusiją išvesti kariuomenę iš Abchazijos ir Pietų Osetijos

Jungtinių Valstijų Senatas priėmė rezoliuciją Gruzijos suverenumui, nepriklausomybei ir teritorijos vientisumui remti ir paragino Rusiją išvesti savo kariuomenę iš Abchazijos ir Pietų Osetijos.
Abchazija Gruzijos žemėlapyje
Abchazija Gruzijos žemėlapyje

Kaip pažymima pranešime spaudai, paskelbtame senatorės Jeanne Shaheen, kuri drauge su senatoriumi Lindsey Grahamu buvo rezoliucijos priėmimo iniciatoriai, dokumentas praėjusį penktadienį buvo priimtas vienbalsiai.

„Senatas vieningai parėmė Gruzijos teritorijos vientisumą“, – pabrėžė J.Shaheen.

„Nors aš patenkinta Senato veiksmais ir aiškiu signalu, kurį mes siunčiame Gruzijai ir Rusijos Federacijai, situacija tebėra trapi ir neišspręsta, kai Rusijos kariuomenė tebėra okupavusi Gruzijos Abchazijos ir Pietų Osetijos regionus“, – sakoma senatorės demokratės pareiškime. Senatas vieningai parėmė Gruzijos teritorijos vientisumą.

Kaip pažymima dokumente, Jungtinėms Valstijoms „kritiškai svarbu stiprinti Amerikos ir Gruzijos santykius ir toliau ieškoti ilgalaikės taikos ir stabilumo“.

Gruzijos užsienio reikalų ministerija šeštadienį padėkojo Amerikos Senatui už priimtą rezoliuciją.

Komentuodamas Senato priimtą dokumentą Gruzijos ambasadorius Jungtinėse Valstijose Temuras Jakobašvilis pareiškė, jog dokumente akcentuojama, kad Rusijai būtina vykdyti 2008 metų rugpjūčio 12 dienos susitarimą dėl kariuomenės išvedimo iš Abchazijos ir Pietų Osetijos.

„Rezoliucijoje pabrėžiama, kad turimi omenyje konfliktai ne Gruzijos teritorijoje, o vienas konfliktas – tarp Rusijos ir Gruzijos“, – sakė T.Jakobašvilis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius