Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Senato demokratų lyderiai pritarė ekonomikos stimuliavimo planui

JAV Senato demokratai penktadienį sutarė atidėti savo viltis dėl didesnio ekonomikos stimuliavimo ir pritarė kompromisiniam 800 mlrd. dolerių planui.
Barackas Obama
Barackas Obama reikalauja, kad planas būtų pateiktas jam iki vasario 16 dienos. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak demokratų, viso Senato narių balsavimas dėl priemonių, kurias pateikė abiejų partijų nuosakiųjų įstatymų leidėjų lyderiai, atidžiai stebint pasaulyje, kaip JAV imasi atgaivinti pasaulio ekonomiką, turėtų įvykti antradienį.

„Esame patenkinti, kad procesas juda į priekį, mes priartėjome prie sprendimo pateikti amerikiečiams planą, pagal kurį bus sukurta milijonai darbo vietų ir žmonės bus grąžinami į tarnybas“, – sakė Baltųjų rūmų atstovas Robertas Gibbsas.

Penktadienį paskelbta, kad Jungines Valstijas ištiko didžiausia per daugiau kaip 70 pastarųjų metų ekonomikos krizė – sausį darbo neteko beveik 600 tūkst. žmonių. Prezidentas Barackas Obama reikalauja, kad minimas planas būtų pateiktas jam iki vasario 16 dienos.

Demokratams ir respublikonams pasiderėjus penkias dienas, pasiektas kompromisas: demokratai sutiko sumažinti keliomis dešimtimis milijardų dolerių savo siūlytą 937 mlrd. dolerių planą, kuris susilaukė kritikos, ypač iš respublikonų, kurie tai laiko per dideliu išlaidavimu.

Galiausiai susitarta dėl 780 mlrd. dolerių paramos ūkiui, tačiau įstatymų leidėjams, matyt, teks patikslinti šią sumą, nes Atstovų Rūmai praėjusią savaitę palaikė 809 mlrd. dolerių planą, kuriam nepritarė nė vienas respublikonas.

Demokratai viso Senato balsavime dėl ekonomikos gaivinimo plano tikisi mažiausiai trijų respublikonų palaikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius