-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV šiaurės rytus vėl užklupo smarkus snygis

Sunkus, šlapias sniegas vėl užklojo JAV šiaurės rytus praėjus kelioms dienoms po smarkiausios šį sezoną pūgos, per kurią regione iškrito beveik 50 cm sniego.
Bostoną ir kitus JAV šiaurės rytų miestus nuklojo sniegas
Bostoną ir kitus JAV šiaurės rytų miestus nuklojo sniegas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Didžiuliame regione, pradedant beveik visa Niujorko valstija, išskyrus Niujorko miestą bei Long Ailendą, ir baigiant Meino valstija, pirmadienį gyventojai įspėti saugotis žiemos pūgos. Tikėtina, kad čia gali prisnigti iki 60 centimetrų.

Nacionalinė orų tarnyba prognozuoja, kad Hartfordo mieste Konektikuto valstijoje gali iškristi nuo 10 iki 20 cm sniego, Bostono apylinkėse – nuo 15 iki 25 cm, Portsmute Naujajame Hampšyre – nuo 30 iki 45 cm, Portlande Meino valstijoje – nuo 40 iki 60 cm sniego. Ji taip pat įspėjo dėl smarkaus vėjo ir potvynių pavojaus pakrančių rajonuose.

„Tai pavojinga audra dėl stipraus vėjo, prasto matomumo ir smarkaus snygio“, – sakė meteorologė Lenore Correia iš Tontono Masačusetse.

„Tai didžiulė pūga, bet tokių jau esame matę“, – pridūrė ji.

Mokyklos visame regione, įskaitant Bostoną, pirmadienį atšaukė arba nukėlė pamokas.

Sekmadienį dėl prastų oro sąlygų visose Jungtinėse Valstijose buvo atšaukti daugiau nei 1 300 skrydžių, o daugiau nei 6 tūkst. – atidėti, praneša tinklalapis „FlightAware“.

Bedfordo mieste Masačusetse sekmadienį lengvasis lėktuvas su penkiais žmonėmis nutraukė pakilimą ir nuslydo nuo tako Hanskomo aerodrome.

Lėktuvas turėjo skristi į Teterboro oro uostą Naujajame Džersyje. Žmonės per incidentą nenukentėjo. Kol kas nėra tiksliai žinoma, ar dėl incidento kaltos oro sąlygos.

Sekmadienį vakare dėl padidėjusio anglies viendeginio kiekio buvo trumpam evakuotas Logano tarptautinio oro uosto Bostone terminalas. Manoma, kad smalkių pasklido dėl sniego tirpinimo mašinos.

Sekmadienį vakare dėl padidėjusio anglies viendeginio kiekio buvo trumpam evakuotas Logano tarptautinio oro uosto Bostone terminalas. Manoma, kad smalkių pasklido dėl sniego tirpinimo mašinos.

Masačusetso valstijos policija nurodė, kad terminalas C buvo išvėdintas ir greitai atnaujino įprastą veiklą.

Masačusetso valstijos gubernatorius Charlie Bakeris sakė, kad kelius valo daugiau nei 3 100 vienetų technikos ir 700 darbuotojų iš Transporto departamento.

Gubernatorius paragino gyventojus per pūgą naudotis viešuoju transportu, užuot keliavus savo mašina.

Žinia apie artėjančią pūgą buvo džiugiai sutikta slidinėjimo rajonuose Naujosios Anglijos šiaurėje, kur pernai iškrito palyginti mažai sniego.

„Kalbant apie sniegą, situacija yra visiškai priešinga, nei buvo pernai“, – sakė Bridžtone Meino valstijoje esančio slidinėjimo kurorto „Shawnee Peak“ rinkodaros vadovė Rachael Wilkinson.

„Tai lyg diena ir naktis, visi netveriame džiaugsmu“, – sakė ji.

Prognozuojama, kad šiame slidinėjimo rajone iki pirmadienio vakaro prisnigs 50–65 cm sniego.

O Vermonto gubernatorius Philas Scottas paskelbė pirmadienį „Puraus sniego diena“ („Powder Day“), ragindamas žiemos pramogų entuziastus nepraleisti progos pasimėgauti šviežiai iškritusiu sniegu.

Gubernatorius kvietė iš kitų valstijų atvykusius slidinėjimo ir sniegaeigių mėgėjus dar dienai ar dviem pasilikti Vermonte ir pasidžiaugti sniegu.

„Aš negaliu skelbti oficialių laisvadienių už valstijos ribų, tačiau, žinoma, viliuosi, kad visi gaus „Puraus sniego“ laisvadienį. Lankytojai gali nesivaržydami sakyti savo viršininkui, kad jų pasilikti paprašė Vermonto gubernatorius“, – sakė Ph.Scottas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius