-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV skelbia naujas sankcijas Iranui dėl balistinių raketų ir paramos terorizmui

JAV antradienį paskelbė apie naujų sankcijų, susijusių su Irano balistinių raketų programa ir, anot JAV, Teherano paramos teroristinėms grupuotėms Artimuosiuose Rytuose, taikymą.
Irano raketa
Irano raketa / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Valstybės departamento paskelbtos sankcijos, taikomos 18 asmenų ir subjektų, kaip nurodoma, remiančių Irano balistinių raketų programą arba elitinę Revoliucijos gvardiją.

Pranešimas apie sankcijas paskelbtas kitą dieną po JAV patvirtinimo, kad Iranas laikosi prieš dvejus metus pasirašyto istorinio branduolinio saugumo susitarimo su JAV ir kitomis pasaulinėmis galiomis, bei perspėjimo, kad ruošiamos naujas sankcijos.

„Jungtinės Valstijos lieka labai susirūpinusios dėl piktybiškos Irano veiklos Artimuosiuose Rytuose, dėl ko pažeidžiamas regiono stabilumas, saugumas ir klestėjimas“, – nurodo Valstybės departamentas.

Įvardijama Irano parama judėjimams „Hezbollah“, „Hamas“, Sirijos prezidento Basharo al-Assado ir husių sukilėliams, kovojantiems su JAV remiama bei Saudo Arabijos vadovaujama koalicija Jemene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius