-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV skyrus papildomą finansavimą, karinė parama Lietuvai išaugo iki 141 mln. dolerių

Jungtinių Valstijų Kongresui patvirtinus papildomą finansavimo paketą, bendra Lietuvai skirta karinė parama 2022 metais padidės iki 141 mln. dolerių, antradienį pranešė amerikiečių ambasada.
JAV karinė technika Klaipėdoje
JAV karinė technika Klaipėdoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ši suma yra 2,2 mlrd. dolerių vertės JAV paramos paketo dalis, skirto padėti Ukrainai ir 17 valstybių, kurios reikšmingai prisidėjo prie paramos Kyjivui, kovojančiam prieš Rusijos invaziją.

Pagalbos paketas skirtas Lietuvos kariuomenės atgrasymo ir gynybos nuo išaugusios Rusijos grėsmės pajėgumams stiprinti. Jis taip pat turėtų padėti papildyti Lietuvos karinius pajėgumus, kuriais Lietuva pasidalino su Ukraina.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Robertas S.Gilchristas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Robertas S.Gilchristas

„Lietuvos lyderystė regione ir karinė parama Ukrainos gynybai buvo itin svarbios Ukrainos žmonių kovoje atremiant Rusijos agresiją. Šis paramos paketas padės Lietuvai papildyti svarbius gynybos pajėgumus reikalingus valstybės apsaugai, o tai sustiprins ir NATO rytų sparną“, – pranešime sakė JAV ambasadorius Robertas Gilchristas.

Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko teigimu, ši parama rodo, jog JAV įsipareigojimai regiono saugumui „išlieka tvirti ir auga“.

JAV karinės paramos programa yra skirta teikti dotacijas arba tiesiogines paskolas remti užsienio valstybių karinius poreikius – įsigyti gynybos įrangą, karinius mokymus ar paslaugas iš JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius