Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV smogė IS kontroliuojamoms naftos perdirbimo įmonėms Sirijoje

Jungtinės Valstijos, kurių prezidentas Barackas Obama paragino daugiau sąjungininkų prisidėti prie kovos su ekstremistų „mirties tinklu“, trečiadienį bombardavo džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ kontroliuojamas naftos perdirbimo įmones Sirijoje.
JAV surengė mažiausiai 13 antskrydžių prieš džihadistus Sirijoje.
JAV surengė mažiausiai 13 antskrydžių prieš džihadistus Sirijoje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV, Saudo Arabijos ir Jungtinių Arabų Emyratų karo lėktuvai, be kitų taikinių, smogė naftos įmonėms rytų Sirijoje, kurios padėdavo finansuoti IS iškilimą iš paprastos sukilėlių grupuotės į potencialią pasaulinio lygio grėsmę.

Antskrydžiai Sirijoje vyko tuo metu, kai B.Obama per Jungtinių Tautų (JT) Generalinę Asamblėją ragino pasaulio lyderius prisidėti prie jo vadovaujamos koalicijos, taip pat įtikino Saugumo Tarybą priimti rezoliuciją, įpareigojančią pažaboti užsieniečių kovotojų srautą, smarkiai sustiprinusį „Islamo valstybės“ pajėgas.

Per naujausias operacijas dėmesys buvo sutelktas į 12 taikinių rytų Sirijoje, kur IS ekstremistai kontroliuoja virtinę mažų naftos perdirbimo įmonių

Naktį iš antradienio į trečiadienį JAV aviacijos reidų taikiniais tapo IS kovotojai, kėlę grėsmę kurdų regiono sostinei šiaurės Irake, ir apgadino aštuonias kovotojų mašinas rytų Sirijoje prie sienos su Iraku.

Trečiadienio vakarą arabų šalių lėktuvai vėl prisidėjo prie JAV vadovaujamo bombardavimo, kai taikinių sąrašas buvo išplėstas, įtraukiant ekonomikai svarbius objektus.

Per naujausias operacijas dėmesys buvo sutelktas į 12 taikinių rytų Sirijoje, kur IS ekstremistai kontroliuoja virtinę mažų naftos perdirbimo įmonių.

„Tie 12 taikinių buvo mūsų vadinamosios modulinės naftos perdirbimo įmonės“, – Pentagono atstovas kontradmirolas Johnas Kirby sakė televizijai CNN.

„Joms buvo smogta preciziškai valdomomis raketomis iš koalicijos lėktuvų. Iš tikrųjų per šias konkrečias misijas danguje buvo daugiau koalicijos lėktuvų negu JAV (lėktuvų)“, – pridūrė jis.

JAV aviacija ir sparnuotosios raketos, taip pat Saudo Arabijos, Bahreino, Jungtinių Arabų Emyratų ir Jordanijos karo lėktuvai smogė taikiniams Sirijoje, o Prancūzija prisidėjo bombarduojant IS taikinius Irake. Kataras šioje misijoje teikė logistinę pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius