Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV smūgiai Sirijai turėtų trukti tris dienas

Pentagonas rengia intensyvesnes ir ilgesnes atakas Sirijoje nei planuota iš pradžių, o jos turėtų trukti tris dienas, sekmadienį pranešė „The Los Angeles Times“.
JAV paskelbė perkelianti karo laivus arčiau Šiaurės Korėjos.
JAV karo laivas / AFP/Scanpix nuotr.

Karo planuotojai dabar nori surengti intensyvią raketinių smūgių krušą, iškart po kurios būtų vykdomos papildomos atakos prieš taikinius, į kuriuos galėjo būti nepataikyta iš pradžių, sakė pareigūnai, kuriuos citavo laikraštis.

Du JAV pareigūnai laikraščiui sakė, kad Baltieji rūmai paprašė išlėsti taikinių sąrašą, kad jame būtų „daug daugiau“ nei maždaug 50 pradinių taikinių.

Šis žingsnis yra dalis pastangų gauti papildomos apšaudymo galios ir labiau pakenkti išsibarsčiusioms Sirijos prezidento Basharo al Assado pajėgoms.

Pentagono planuotojai dabar svarsto galimybes panaudoti oro pajėgų bombonešius ir penkis JAV eskadrinius minininkus, šiuo metu patruliuojančius Viduržemio jūros rytuose, kad jie iš toli, nepasiekiami Sirijos oro gynybos, leistų sparnuotąsias raketas ir raketas „oras-žemė“, sakoma pranešime.

Raudonojoje jūroje esanti lėktuvnešio „USS Nimitz“ kovinė grupė su vienu kreiseriu ir trimis eskadriniais minininkais taip pat gali leisti sparnuotąsias raketas į Siriją.

„Bus kelios salvės ir vertinimai po kiekvienos salvės, bet viskas – per 72 valandas, ir aiškus ženklas, kai baigsime“, – laikraščiui sakė vienas apie planavimą informuotas karininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius