Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV šokiravo nuotrauka, kurioje – pasienyje nuskendęs migrantas su dukra

JAV šokiravo nuotrauka, kurioje užfiksuoti Meksikos pasienyje nuskendusių jauno vyro ir jo dukros kūnai. Pasak artimųjų žūtį stebėjusios našlės, du mėnesius Meksikoje praleidusi šeima nusprendė kirsti sieną upe iš nevilties – norėjo greičiau paprašyti politinio prieglobsčio JAV.
Migrantai Meksikos pasienio mieste Tichuanoje patinka toli gražu ne visiems vietos gyventojams
Migrantai Meksikos pasienio mieste Tichuanoje patinka toli gražu ne visiems vietos gyventojams / „Scanpix“/AP nuotr.

Socialiniuose tinkluose paplitusioje nuotraukoje matyti į Rio Grandės upės pakrantę išmesti salvadoriečių Oscaro Alberto Martinezo Ramire'o ir jo 23 mėnesių sulaukusios dukros Valerios kūnai.

Nuotraukos autorė Julia Le Duc meksikiečių laikraštyje „La Jornada“ rašo, kad jie nuskendo sekmadienį kirsdami JAV sieną Teksaso valstijoje. O.A.Martinezas Ramire'as, sėkmingai kirtęs sieną, JAV pusėje paliko dukrą ir plaukė atgal pasiimti žmonos Tanios.

AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV ir Meksikos pasienyje nuskendę salvadoriečiai
AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV ir Meksikos pasienyje nuskendę salvadoriečiai

Kai Valeria pamatė atgal išplaukiantį tėvą, ji šoko į vandenį. O.A.Martinezas Ramire'as sučiupo dukrą, tačiau stipri vandens srovė juos pagavo ir nuskandino. Tania stebėjo, kaip jos sutuoktinis ir dukra miršta.

Pasak našlės, šeima sekmadienį buvo Matamoroso migrantų stovykloje Meksikoje – laukė, kol galės paprašyti politinio prieglobsčio JAV.

„La Jornada“ rašo, kad šeima du mėnesius gyveno stovykloje Meksikoje kepinant dideliam karščiui – kartais temperatūra pasiekdavo 45°C. Esą šeima nusprendė kirsti sieną per upę iš nevilties.

Jungtinių Tautų vyriausiasis pabėgėlių komisaras Filippo Grandi teigė, kad žuvę salvadoriečiai rizikavo gyvybėmis, nes negalėjo gauti apsaugos, kuri jiems priklauso pagal tarptautinę teisę.

VIDEO: D.Trumpo siaubas artėja prie JAV: centrinės Amerikos migrantų karavanas neketina sustoti

„Oscaro ir Valerios žūtys simbolizuoja nesugebėjimą atsakyti į smurtą ir desperaciją, verčiančią žmones leistis į pavojingas keliones siekiant galimybės gyventi saugiai ir oriai“, – rašoma F.Grandi pareiškime.

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra (UNHCR) palygino šiomis dienomis išplitusią fotografija su ikoniška sirų pabėgėlio berniuko Alano Kurdi, kurio kūną 2015 metais išplovė Viduržemio jūra, nuotrauka.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas, rinkimų kampanijos metu žadėjęs nuo migrantų antplūdžio saugotis pasienyje išdygsiančia siena, kaimynei grasino muitais, kol ši sutiko padėti sumažinti JAV pasiekiančių migrantų skaičių.

Daugybė Centrinės Amerikos šalių piliečių plūsta į JAV prašytis prieglobsčio – bėga nuo skurdo ir smurto. Dažnai jie keliauja ištisomis šeimomis, o kartais – dideliais „karavanais“, kad būtų saugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius