Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

JAV sprendimas pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine įsiutino palestiniečius

Jordanijos karalius Abdullah II paragino Jungtinių Valstijų viceprezidentą Mike‘ą Pence‘ą „atkurti pasitikėjimą“ po to, kai JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija nusprendė pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine.
Susirėmimai Vakarų Krante po D.Trumpo pripažinimo, kad Jeruzalė – Izraelio sostinė
Susirėmimai Vakarų Krante po D.Trumpo pripažinimo, kad Jeruzalė – Izraelio sostinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tvirtas JAV sąjungininkas Abdullah II sekmadienį Amane pareiškė besitikįs „tiesios ir atviros“ diskusijos su šalyje besilankančiu JAV viceprezidentu.

JAV sprendimas pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine įsiutino palestiniečius, kurie piktinasi Izraelio pusėn stojusia Amerika ir teigia, kad JAV prezidentas negali tarpininkauti taikos procese.

Jordanijos karalius taip pat pažymėjo, kad JAV sprendimas nėra „visapusio Izraelio ir palestiniečių konflikto sprendimo“ dalis. Jo teigimu, dabar Jungtinės Valstijos „susidūrė su rimtu iššūkiu, su kuriuo teks susidoroti“.

Tuo tarpu JAV viceprezidentas gina D. Trumpo administracijos sprendimą dėl Jeruzalės, kuris sukėlė nerimą arabų šalyse Amerikos prezidentui pirmą kartą lankantis regione. Anot M. Pence‘o, Jungtinės Valstijos yra „įsipareigojusios iš naujo pradėti taikos procesą“.

Šeštadienį po susitikimo su Egipto prezidentu Fatahu Abdeliu el-Sissi JAV viceprezidentas akcentavo JAV įsipareigojimą Izraelio ir palestiniečių taikos procesui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius