Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV sprendimas Šiaurės Korėją įtraukti į terorizmą remiančių valstybių sąrašą gali privesti prie katastrofos, perspėja Rusija

Rusija ketvirtadienį išreiškė nuomonę, kad JAV sprendimas Šiaurės Korėją įtraukti į terorizmą remiančių valstybių sąrašą yra „ryšių su visuomene triukas“ ir gali privesti prie situacijos pusiasalyje eskalavimo iki „pasaulinės katastrofos“.
Šiaurės Korėja mini valstybės įkūrimo metines
Šiaurės Korėja / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimą Šiaurės Korėją įtraukti į valstybių remiančių terorizmą sąrašą, Rusijos užsienio reikalų atstovė Marija Zacharova pavadino „dar vienų mėginimu įbauginti žmones“ ir „ryšių su visuomene triuku“, kuris nesumažins įtampos.

„Atsakymas į klausimą, ar tokie veiksmai padės sumažinti įtampą yra aiškus – nepadės“, – pažymėjo ji

„Tokie veiksmai situaciją (Šiaurės Korėjos) stumia į kraštutinumus, tai gali baigtis didele katastrofa ne vien regioniniu, bet ir pasauliniu lygmeniu“, – žurnalistams Maskvoje sakė M.Zacharova.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas Šiaurės Korėjos krizę aptars su Japonijos užsienio reikalų ministru Taro Kono, kuris Rusijoje lankysis penktadienį, sakė M.Zacharova.

„Jie daugiausia kalbėsis apie dvišalius santykius, tačiau bus aptarta ir tarptautinė situacija, jie kalbėsis ir Korėjos pusiasalio bei Sirijos klausimais“, – sakė M. Zacharova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius