-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV sugriežtino vizų taisykles nesusituokusiems diplomatams gėjams

Jungtinės Valstijos neišduos vizų daugiau kaip 100 diplomatų gėjų partneriams, jei šios poros nesusituoks, antradienį pranešė pareigūnai.
Vaivorykštės vėliava
JAV sugriežtino vizų taisykles nesusituokusiems diplomatams gėjams / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešimas pasirodė prezidento Donaldo Trumpo administracijai karpant LGBTQ bendruomenės apsaugos priemones, nors pareigūnai sprendimą aiškina teisiniu abipusiškumu, o ne kokia nors prieš gėjus nukreipta darbotvarke.

Pagal naująsias taisykles, diplomatai, nepriklausomai nuo jų lytinės orientacijos, iki metų pabaigos turės susituokti, jei norės, kad jų partneriai gautų vizas.

Pagal ankstesnę politiką, kurią nustatė buvusi valstybės sekretorė Hillary Clinton, JAV vizas tos pačios lyties partneriams išduodavo nepriklausomai nuo jų šeiminės padėties.

Sprendimas paveikia maždaug 105 šeimas. 55 iš minimų diplomatų yra paskirti į JAV įsikūrusias tarptautines organizacijas, tokias kaip Jungtinės Tautos, nurodė vienas Valstybės departamento pareigūnas.

Diplomatai galės gauti vizas savo partneriams, jei susituoks. Tą jie gali padaryti ir būdami Jungtinėse Valstijose.

Buvusi JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Samantha Power D.Trumpo administracijos sprendimą pavadino „be reikalo žiauriu ir netolerantišku“.

Ji pažymėjo, kad tik 12 proc. JT narių leidžia tuoktis tos pačios lyties asmenims.

JAV gėjų teisių gynimo grupė „Human Rights Campaign“ minimą sprendimą pavadino „nebūtinu, niekšišku ir nepriimtinu“.

„Tai nesąžininga, nereikalinga ataka prieš kai kuriuos LGBTQ diplomatus iš viso pasaulio ir ji atspindi Trumpo ... administracijos priešiškumą LGBTQ žmonių atžvilgiu“, – sakė vienas organizacijos vadovų Davidas Stacy.

Vienas JAV pareigūnas atrėmė, kad naująja politika sudaromos tokios pačios vizų sąlygos, kurias Valstybės departamentas nustato saviems diplomatams, dirbantiems užsienyje, atsižvelgiant į 2015 metų Aukščiausiojo Teismo sprendimą legalizuoti tos pačios lyties asmenų santuokas visose Jungtinėse Valstijose.

„Tai sumanyta ne kaip ataka. Tai sumanyta ne kaip baudžiamoji priemonė. Tai fakto, kad tos pačios lyties asmenų santuokos Jungtinėse Valstijose yra legalios, pripažinimas ir kodifikavimas“, – žurnalistams sakė pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Pasak jo, Vašingtonas žino, kad daug gėjų porų susiduria su nepalankiu vertinimu savo valstybėse, bet Jungtinės Valstijos nori „užtikrinti vienodą elgesį ir abipusiškumą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius