-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV sulaikyti vyrai, ketinę prisijungti prie IS ir pasikėsinti į Baracką Obamą

JAV sulaikyti trys vyrai, kurių du ketino išvykti į Siriją ir ten prisijungti prie „Islamo valstybės“ (IS). Trečiasis juos rėmė finansiškai. IS besižavinčių vyrų planuose buvo teroristinių išpuolių JAV surengimas, paskelbė JAV pareigūnai.
ISIL sukilėlis
ISIL teroristas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kazachstano pilietis 19-metis Akhroras Saidakhmetovas, gyvenantis Brukline, buvo sulaikytas Kennedy oro uoste, kur ketino lipti į Stambulą skrendantį lėktuvą, rašo „ABC News“.

Uzbekistano pilietybę turintis 24-erių Abdurasulas Hasanovičius Jurabojevas turėjo bilietą į Stambulą kitam mėnesiui. Jis sulaikytas Brukline.

Floridoje pareigūnai taip pat sulaikė Abrorą Habibovą, kuris įtariamas padėjęs A.Saidakhmetovui.

A.H.Jurabojevas į teisėsaugos akiratį pateko rugpjūčio mėnesį, kai komentavo puslapyje uzbekų kalba, kuriame propaguojama IS ideologija. 

„Sveiki! Mes norime išreikšti savo ištikimybę ir įsipareigoti, nors esame ne ten, – parašė jis. – Ar vis tiek įmanoma įsipareigoti atsidavusiais kankiniais būnant čia?“

Pareigūnai mano, kad iš Turkijos jis ketino vykti į Siriją ir ten prisijungti prie IS. Jis kartu su A.Saidakhmetovu taip pat grasino surengti ataką JAV. A.H.Jurabojevo planuose buvo ir išpuolio prieš JAV prezidentą Baracką Obamą surengimas bei bombos padėjimas Brukline, teigia pareigūnai.

Pareigūnai teigia, kad A.Saidakhmetovas ir A.H.Jurabojevas siuntė vienas kitam žinutes, kuriose buvo tariamasi apie išvykimą iš JAV, vienas su kitu dalijosi IS kurtomis vaizdo medžiagomis apie jų stovyklas Sirijoje.

A.Habibovas praėjusiais metais įdarbino A.Saidakhmetovą savo parduotuvėje ir jam sakė, kad apmokės jo kelionę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius