Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV sustiprino saugumo priemones prieš Kalėdas

JAV prezidento Baracko Obamos vyriausiasis patarėjas kovos su terorizmu srityje penktadienį pareiškė esąs įsitikinęs, kad teroro išpuolių pavojui sumažinti šventiniu laikotarpiu parengti „atitinkami ištekliai“.
Antiteroristinio policijos padalinio pareigūnas Niujorko metro traukinyje
Antiteroristinio policijos padalinio pareigūnas Niujorko metro traukinyje / „Scanpix“ nuotr.

Tačiau Johnas Brennanas perspėjo, kad tarptautinis teroristų tinklas „al Qaeda“ visada ieško galimybių smogti Jungtinėms Valstijos, ir pažymėjo, jog kovos su terorizmu bendruomenė tapo itin budri, nes šventiniu laikotarpiu pagausėjo kelionių.

„Atsižvelgdami į tikėtinas grėsmes Europoje ir kitose vietose, visada turime būti budrūs“, – pabrėžė J.Brennanas, kalbėdamas po Vašingtone vykusio Carnegie fondo už tarptautinę taiką susitikimo.

„Viena iš antiteroristinės bendruomenės ypatybių – (jog ji budi) apskritą parą, septynias dienas per savaitę. Toks budrumas bus ir šventiniu laikotarpiu, – pridūrė prezidento patarėjas. – Jeigu ką dar padarysime, tai sustiprinsime budrumą šiuo laikotarpiu dėl pagausėjusių kelionių. Tačiau šiuo metu esu patenkintas, kad ėmėmės atitinkamų priemonių.“

J.Brennanas prisiminė, kaip pernai gamindamas Kalėdų vakarienę gavo iš Baltųjų rūmų pranešimą apie vieno Nigerijos piliečio mėginimą susprogdinti JAV keleivinį lėktuvą, artėjantį prie Detroito. Tąsyk užpuolikas bombą buvo įsisiuvęs į apatinius drabužius.

Dėl šio išpuolio buvo apkaltinta Jemene veikianti islamo ekstremistų grupuotė – Arabijos pusiasalio „al Qaeda“.

Tuo tarpu Vašingtono metropoliteno keleiviai ketvirtadienį buvo perspėti, jog jie bus pasirinktinai tikrinami. Prieš dvi dienas vyriausybė atskleidė suėmusi vieną Afganistano pilietį, kuris esą grasino susprogdinti bombą metropolitene.

Saugumo priemonių stiprinimas per patį apsipirkimo prieš Kalėdas įkarštį sutapo su Interpolo perspėjimu apie galimas „al Qaeda“ atakas Jungtinėse Valstijose ir Europos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius