JAV sutriko svarbios federalinės mokėjimų sistemos darbas

JAV trečiadienį laikinai liovėsi veikti Federalinio rezervo vidinė mokėjimų sistema, naudojama lėšoms pervesti bankų, vyriausybinių įstaigų ir investuotojų. Federalinio rezervo sistema aiškino, kad tinklo „FedWire“ darbas sutriko dėl „operacinės klaidos“.
JAV Federalinis rezervas
JAV Federalinis rezervas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„FedWire“ išsijungė maždaug 12 val. 40 min. JAV Rytų pakrantės (19 val. 40 min. Lietuvos) laiku, bet iki 15 val. 15 min. (22 val. 15 min.) jos darbas buvo atkurtas.

„FedWire“ yra JAV centrinį banką atitinkančios institucijos elektroninių mokėjimų sistema, skirta pervesti didelėms pinigų sumoms tarp bankų, federalinės ir valstijų valdžios įstaigų.

Federalinė rezervo sistema yra labiausiai žinoma kaip bazinių palūkanų normas nustatanti ir bankus bei finansinių paslaugų institucijas prižiūrinti įstaiga. Tačiau ji taip pat atlieka itin svarbų vaidmenį užtikrindama didžiųjų bankų tarpusavio atsiskaitymus. Naudojantis „FedWire“ infrastruktūra kiekvieną dieną pervedama trilijonai dolerių.

„Atkuriame paslaugas ir palaikome ryšį su visais Federalinio rezervo sistemos Finansinių paslaugų tarnybos klientais dėl jų operacijų būklės“, – sakė įstaigos atstovas Jimas Straderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius