Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV sveikina EK išaiškinimą dėl tranzito į Kaliningradą

Jungtinių Valstijų Valstybės departamentas trečiadienį pasveikino naują Europos Komisijos (EK) išaiškinimą, leidžiantį sankcionuotų prekių tranzitą į Kaliningradą.
Kaliningradas
Kaliningradas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Tranzitas Sankcijos

„Palankiai vertiname ES pranešimą, kuriame aiškiai nurodyta, kaip valstybės narės įgyvendins ekonomines sankcijas Rusijai dėl Kaliningrado“, – pareiškime sakė departamento atstovas Nedas Price'as.

„Taip pat sveikinamas ES valstybių narių sankcijų įgyvendinimas laikantis gairių“, – rašoma jame.

Pranešime akcentuojama, kad „šiuo metu nėra ir niekada nebuvo vadinamosios Kaliningrado blokados“, žmonės, humanitarinės siuntos, kitos prekės gali laisvai pasiekti esklavą.

EK trečiadienį naujomis gairėmis leido Rusijai geležinkeliais gabenti sankcionuotas prekes į ir iš Kaliningrado srities per Lietuvą šio eksklavo poreikiams.

Dalies Rusijos prekių tranzitas į Kaliningradą anksčiau buvo sustabdytas, įsigaliojus ES sankcijoms, paskelbtoms dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

Lietuvos ir Europos Komisijos atstovai pastarosiomis savaitėmis konsultavosi dėl tranzito po to, kai Rusijos pasipiktinimą sukėlė birželį įsigalioję apribojimai plienui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius