Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 23 /23:59

JAV taikys didžiausias istorijoje sankcijas Š.Korėjai

Jungtinės Valstijos įveda naujas sankcijas Šiaurės Korėjai. JAV prezidentas Donaldas Trumpas sako, kad tai didžiausios kada nors buvusios sankcijos, rašo BBC.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Sankcijos paveiks 50 laivų ir kompanijų ne tik Šiaurės Korėjoje, bet ir Kinijoje, ir Taivane.

Šiaurės Korėjai jau yra taikomos JAV sankcijos dėl jų branduolinės programos ir raketų bandymų, tačiau šios sankcijos nedavė vaisių ir Šiaurės Korėja tęsia savo karinius bandymus, tarp jų ir branduolinio ginklo, ir tolimųjų balistinių raketų, galinčių pasiekti JAV teritoriją.

JAV teigia, kad naujosios sankcijos yra skirtos dar labiau suvaržyti Šiaurės Korėją nutraukiant pajamų šaltinius, degalų gabenimą jų branduolinei programai. Taip bus sustiprinti jau egzistuojantys ribojimai.

D.Trumpas naująsias sankcijas, kuriomis siekiama padaryti Pchenjanui maksimalų spaudimą, pristatė sakydamas kalbą konservatoriams.

„Šiandien pranešu, kad skelbiame didžiausią naujų sankcijų paketą Šiaurės Korėjos režimui“, – prezidento kalbos juodraštį citavo Baltieji rūmai.

Numatoma į „juodąjį sąrašą“ įtraukti „56 laivybos kompanijas ir prekybos verslus“, esą „padedančius Šiaurės Korėjai išvengti sankcijų“.

Šiaurės Korėjos karinė pramonė bei kitos ūkio sritys labai priklauso nuo anglių ir naftos importo iš Kinijos ir Rusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius