-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Teisingumo departamentas skundžia dokumentų iš D.Trumpo namų patikros įšaldymą

JAV Teisingumo departamentas ketvirtadienį paskelbė skundžiantis Floridos teisėjos sprendimą įšaldyti tūkstančių dokumentų, per Federalinio tyrimų biuro (FTB) kratą paimtų iš eksprezidento Donaldo Trumpo namų, patikrą.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teisingumo departamento teigimu, federalinės teisėjos Aileen Cannon pirmadienio sprendimas paskirti specialųjį pareigūną, kad šis nepriklausomai patikrintų paimtą medžiagą, trukdo vykdyti kriminalinį tyrimą dėl slaptų dokumentų neteisėto laikymo D.Trumpo namuose.

Specialusis pareigūnas, kuris nebūtų pavaldus Teisingumo departamentui, nurodžiusiam surengti kratą, turi įvertinti paimtus dokumentus ir nustatyti, kuriuos iš jų D.Trumpas galėtų pasilikti, t. y., jie negalėtų būti naudojami atliekant tyrimus.

Teisingumo departamentas paprašė A.Cannon atšaukti daugiau kaip 100 slaptų dokumentų įšaldymą ir neperduoti jų specialiajam pareigūnui.

Teisingumo departamentas teismo dokumentuose yra nurodęs, kad per beprecedentę rugpjūčio 8-osios kratą D. Trumpo rezidencijoje „Mar-a-Lago“ Floridoje FTB rado itin slaptų vyriausybės dokumentų, įskaitant dokumentus su žyma „Visiškai slaptai“.

Detalus paimtos medžiagos aprašas taip pat rodo, kad D.Trumpas laikė ir daugiau kaip 11 tūkst. neįslaptintų vyriausybės dokumentų, kuriuos vadina priklausančiais jam. Vis dėlto teisiškai šie dokumentai yra nacionalinio archyvo nuosavybė.

Praėjusią savaitę D.Trumpas paprašė teisėjos apsaugoti visus dokumentus nuo tyrimo.

Vyriausybė nedetalizuoja, kokia informacija pateikiama įslaptintuose dokumentuose, bet žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad dalis jos yra itin slapta. Laikraštis „The Washington Post“ rašė, kad viename šių dokumentų kalbama apie vienos užsienio valstybės branduolinę programą ir branduolinę gynybą.

Teisingumo departamentas kratą D.Trumpo namuose grindė įstatymais dėl informacijos apie gynybą saugojimo ir draudimo naikinti vyriausybės įrašus, taip pat paminėjo trukdymą vykdyti teisingumą, D.Trumpui ir jo advokatams birželį FTB pasakius, kad „Mar-a-Lago“ nebėra jokių vyriausybės ar įslaptintų dokumentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius