-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV televizija sukūrė filmą apie Italijoje už žmogžudystę nuteistą amerikietę studentę Amandą Knox (video)

Italijoje vykęs žmogžudyste kaltinamos amerikietės studentės Amandos Knox teismo procesas buvo atkurtas naujame televizijos filme, kurio veikėjai diskutuoja, ar mergina iš tiesų yra kalta.
Amanda Knox
Amanda Knox / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Filmo siužetas pagrįstas byla, kurioje A.Knox buvo pripažinta seksualiai išnaudojusi ir nužudžiusi kartu su ja Perudžos universiteto bendrabučio kambaryje gyvenusią britę.

Vieno Italijos prokuroro ir žiniasklaidos „Lapute Noksi“ (Foxy Knoxy) praminta amerikietė buvo nuteista kalėti 26 metus, o šiuo metu nagrinėjama jos pateikta apeliacija.

Kartu su A.Knox šioje byloje buvo nuteistas jos buvęs vaikinas italas Raffaele Sollecito, kuriam skirta 25 metai laisvės atėmimo. Abu jie neigia savo kaltę.

„Tai išties viena iš tų jaudinančių istorijų, kuriose tiesiog nežinai, (kas teisus), – A.Knox filme vaidinanti Hayden Panettiere penktadienį sakė televizijos scenaristams. – Negalėčiau pasakyti, kad turiu savo nuomonė. Štai kodėl ši istorija tokia įdomi. Nežinau, ar mes kada nors sužinosime tikrąją tiesą.“

Filmą „Amanda Noks: žmogžudystė Italijos byloje“ (Amanda Knox: Murder on Trial in Italy) JAV televizija „Lifetime“ parodys vasario 21 dieną.

„Faktiškai mūsų istorija pasakoja apie įvykius iki jos suėmimo, – sakė filmo vyriausiasis prodiuseris Trevoras Waltonas (Trevoras Valtonas). – Mums atrodo, kad viską padarėme labai atsakingai, todėl tai neturėtų paveikti tebevykstančio teismo proceso.“

Šis filmas buvo susuktas pernai Romoje ir Perudžoje.  Tai išties viena iš tų jaudinančių istorijų, kuriose tiesiog nežinai, kas teisus.

Jo kūrėjai nesikreipė į šioje byloje dalyvaujančių asmenų artimuosius ir daugiausiai rėmėsi teismo dokumentais, tarp jų – šios bylos teisėjo pateikta 400 puslapių ataskaita, taip pat žiniasklaidos pranešimais.

„Mes tikrai nenorėjome būti šališki, – pabrėžė T.Waltonas. – Norėjome nupasakoti dramą. Kreiptis į Knox šeimą ir nesikreipti į (nužudytos britės Meredith) Kercher (Meredit Kerčer) šeimą nebūtų jokios prasmės.“

A.Knox motiną Eddą Mellas (Idą Melas) vaidinanti „Oskaro“ laureatė Marcia Gay Harden (Marsija Gej Garden) sakė, kad filmavimo aikštelėj kasdien būdavo diskutuojama dėl amerikietės kaltės arba nekaltumo.

„Aš asmeniškai vaidindama jos mamą turėjau galimybę ieškoti argumentų, kad ji nekalta, karštai ja tikėti, – sakė M.G.Harden. – Buvo labai sunku vaidinant nesilaikyti veikėjos pozicijos.“
Aktorė kruopščiai išnagrinėjo teisėjo pateiktą ataskaitą, kurioje, pasak jos, esama specifinių duomenų apie kaltinamųjų DNR ir abiejų pusių parodymus.

„Šioje ataskaitoje aptinku (nepagrįstų) spėlionių“, – sakė ji.

H.Panettiere sakė norėjusi tikroviškai suvaidinti A.Knox, kokia ji buvo iki šios bylos.

„Ji nebuvo tamsi, pikta mergina, – sakė aktorė. – Ji buvo jauna mergina, turinti svajonių ir siekių. Nemanau, kad kaltumas arba nekaltumas tai kaip nors keičia.“

Po šio filmo „Lifetime“ parodys valandos trukmės dokumentinį filmą „Tarp antraščių: Amanda Noks“ (Beyond the Headlines: Amanda Knox), kuriame bus interviu su A.Knox motina, tėvu, jos draugais, bylos tyrėjais ir prokurorais, kurie aptart teismo įrodymus ir prielaidas apie įvykius.

H.Panettiere anksčiau yra vaidinusi televizijos seriale „Herojai“ (Heroes) ir filme „Naktis su Bete Kuper“ (I Love You, Beth Cooper).

justify">Iš BNS archyvo

2009–ųjų gruodį BNS pranešė, kad Italijos teismas 2009 metų gruodžio 5 dieną pripažino amerikietės studentės A.Knox ir jos buvusio vaikino italo kaltę dėl britės studentės M.Kercher nužudymo 2007 metais, taip pat skyrė jiems pinigines baudas.

Amerikietė studentė ir R.Sollecito policija suėmė po kelių dienų, kai pusnuogės M.Kercher kūnas buvo rastas su perrėžta gerkle studentų bendrabučio kambaryje, kuriame ji gyveno su A.Knox.
Išnagrinėjęs šią didelį atgarsį sukėlusią bylą, teismas skyrė A.Knox 26 metus kalėjimo, o jos buvęs vaikinas R.Sollecito nuteistas kalėti 25 metus.

Prokurorai teismui pateikė DNR tyrimų rezultatus ir kitus įkalčius, įrodančius, jog tame nusikaltime dalyvavo A.Knox, R.Sollecito ir Dramblio Kaulo Kranto pilietis Rudy Guede, kuris buvo nuteistas anksčiau, kai pasirinko greito bylos nagrinėjimo galimybę.

Prokurorai nurodė, kad šie trys jaunuoliai buvo apsvaigę nuo narkotikų, kai mėgino įtraukti 21 metų M.Kercher į sekso orgiją, o kai mergina nesutiko, jai buvo perrėžta gerklė.

A.Knox ir R.Sollecito buvo teisiami Perudžoje (2009–ųjų) sausį, praėjus daugiau nei metams po to nužudymo, kuris buvo įvykdytas 2007 metų lapkričio 1 dieną.

Kaltinamųjų advokatai tvirtino, kad vienintelis britės studentės žudikas yra R.Guede, kuriam skirta 30 metų laisvės atėmimo bausmė.

Šį sezoninius darbus dirbusį vaikiną buvo priglaudusi viena Perudžos šeima, tačiau po tragiško incidento ta šeima nutraukė su juo visus ryšius.

A.Knox taip pat buvo pripažinusi kalta apšmeižusi buvusį savo darbdavį Patricką Lumumbą, kuriam ji tyrimo pradžioje vertė kaltę dėl M.Kercher nužudymo. Šiam Kongo piliečiui buvo priteista 10 tūkst. eurų kompensacija, taip pat turės būti atlyginta40 tūkst. eurų teismo išlaidų.
P.Lumumba, kuris Perudžoje turi barą, po to incidento buvo sulaikytas dviem savaitėms, tačiau vėliau paleistas nepateikus kaltinimų.

Dėl darbdavio šmeižto A.Knox buvo pridėti vieneri metai kalėjimo.

A.Knox pareiškė, kad buvo priversta apkaltinti P.Lumumbą dėl agresyvios policijos kvotos, kuri truko keturias dienas ir iš viso 54 valandas.

A.Knox ir R.Sollecito taip pat nurodyta sumokėti 33 tūkst. eurų (beveik 114 tūkst. litų) privataus bendrabučio, kuriame įvyko žmogžudystė, savininkui. Pastarasis skundėsi netekęs dalies pajamų ir patyręs teismo išlaidų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius