Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV teritorijoje gydomas pirmasis Ebolos virusu užsikrėtęs pacientas

JAV gydytojai stengiasi išgelbėti pirmąjį šalyje pacientą, kuris yra užsikrėtęs Ebolos virusu ir kuris šeštadienį į JAV atvyko privačiu greitosios pagalbos lėktuvu, o paskui buvo nuvežtas į moderniausią izoliatorių ligoninėje.
Ebolos virusas
Ebolos virusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tas pacientas yra gydytojas Kentas Brantly, vienas iš dviejų pagalbos darbuotojų amerikiečių, užsikrėtusių Ebolos virusu Vakarų Afrikoje, kur padėjo kovoti su šio viruso protrūkiu, nuo kovo pareikalavusiu daugiau kaip 700 gyvybių.

Lėktuvas „Gulfstream“, kuriame įrengtas sulankstomas izoliatorius, nutūpė Dobbinso (Dobinso) oro pajėgų rezervo bazėje šalia Atlantos Džordžijoje, maždaug 11 val. 50 min. vietos (18 val. 50 min. Lietuvos) laiku.

Angare lėktuvą pasitiko greitosios pagalbos automobilis ir keli automobiliai. Tada mašinų kolona važiavo per Atlantą į Emory universitetinę ligoninę.

K.Brantly žmona Amber Brantly paprašė žmonių melstis už jo ir sergančiųjų Liberijoje pasveikimą.

Su palengvėjimu šiandien sutikome Kentą namuose, – sakoma jos pareiškime.

„Su palengvėjimu šiandien sutikome Kentą namuose, – sakoma jos pareiškime. – Aš kalbėjausi su juo ir jis patenkintas, kad grįžo į JAV. Dėkoju Dievui už jo saugų pargabenimą ir jam suteiktą stiprybę įžengti į ligoninę“.

Krikščionių misionierių darbuotoja Nancy Writebol į JAV tokiu pačiu būdu turi būti parskraidinta artimiausiomis dienomis.

K.Brantly ir N.Writebol bus gydomi minėtos ligoninės izoliatoriuje, kuriame anksčiau buvo gydomi žmonės, užsikrėtę per 2002-2003 metų SARS epidemiją Azijoje.

K.Brantly atvykimas yra pirmas kartas, kai Jungtinėse Valstijose gydomas Ebolos virusu užsikrėtęs pacientas. Kai kas tokį dalyką kritikuoja.

Verslo magnatas ir televizijos veidas Donaldas Trumpas teigė, kad tokiems pacientams turėtų būti uždrausta grįžti į JAV.

Tačiau Bruce‘as Ribneris, kuris prižiūri Emory ligoninės izoliatorių, kritiką atmetė.

„Jie buvo išvykę su humanitarine misija (ir) užsikrėtė teikdami medicinos paslaugas“, – sakė B.Ribneris.

Naujausias Ebolos viruso protrūkis Vakarų Afrikoje nuo kovo pareikalavo 729 gyvybių. Užsikrėtimo atvejų iš viso buvo užregistruota daugiau kaip 1,3 tūkstančio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius