Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 30 /22:01

JAV užsidegė ir nukrito oro balionas su 16 žmonių, visi žuvo

Šeštadienį JAV Teksaso valstijoje užsidegė ir nukrito karšto oro balionas. Skelbiama, kad juo skrido mažiausiai 16 žmonių. Nė vienas jų neišgyveno.
JAV nukrito oro balionas
JAV nukrito oro balionas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Šiuo metu neatrodo, kad yra išgyvenusiųjų, – išplatintame pranešime cituojamas Koldvelo apygardos šerifas Danielis Law. – Tyrėjai dabar nustatinėja aukų skaičių ir tapatybes.“

Šerifo pranešime teigiame, kad kai į įvykio vietą atvyko specialiosios tarnybos, oro baliono krepšys degė atvira liepsna.

Netrukus Teksaso viešojo saugumo departamentas oficialiai patvirtino, kad visi oro balionu skridę žmonės žuvo. Dėl ko kilo gaisras, kol kas neaišku.

Federalinės aviacijos administracijos (FAA) atstovė Lynn Lunsford nurodė, kad nelaimė įvyko šeštadienį po 7 val. 40 min. vietos (15 val. 40 min. Lietuvos) laiku netoli Lokharto miesto, o balionas nukrito vienoje ganykloje.

Atstovė pridūrė, kad FAA ir Nacionalinė transporto saugumo valdyba (NTSB) pasiuntė tyrėjus į įvykio vietą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV nukrito oro balionas
AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV nukrito oro balionas

22.01 val. Pražūtingiausios visų laikų karšto oro balionų katastrofos

Ši katastrofa yra viena skaudžiausių per oreivystės istoriją. Žemiau pateikiama duomenų apie kai kurias pražūtingiausias katastrofas, susijusias su rekreaciniais karšto oro balionais:

– 2013 m. vasario 26 d.

Užsieniečius turistus skraidinęs karšto oro balionas, skridęs virš senovinėmis šventyklomis garsėjančio Egipto miesto Luksoro, užsiliepsnojo ir nukrito iš maždaug 300 metrų aukščio į cukranendrių lauką. Per šį incidentą žuvo 19 iš 21 jame buvusio žmogaus.

– 2012 m. rugpjūčio 23 d.

Šeši žmonės žuvo, o dar 26 buvo sužeisti, kai 32 žmones, daugiausiai turistus ir kelis vaikus, skraidinęs balionas užsiliepsnojo ir nukrito netoli Slovėnijos sostinės Liublianos.

– 2012 m. sausio 7 d.

Karšto oro balionas sprogo ir nukrito, užkliudęs elektros laidus netoli Kartertono miesto Naujojoje Zelandijoje. Žuvo visi 11 juo skridusių žmonių.

– 2009 m. spalio 14 d.

Keturi olandų turistai žuvo Guangsi mieste Kinijoje, kai pilotai nesuvaldė baliono, o šis užsiliepsnojo ir nukrito.

– 2001 m. rugpjūčio 26 d.

Šeši žmonės, tarp jų vienas vaikas žuvo, kai jų karšto oro balionas kliudė elektros liniją Veranso-Arvė kaime pietvakarių Prancūzijoje.

– 1999 m. birželio 17 d.

Keturi keleiviai žuvo jų balionui užkliudžius elektros laidus netoli Ibenbiureno miesto Vokietijoje.

– 1996 m. sausio 31 d.

Penki žmonės žuvo Berno Alpėse Šveicarijoje, kai jų balionas įsirėžė į kalno šlaitą 2 400 metrų aukštyje.

– 1993 m. rugpjūčio 8 d.

Šeši žmonės žuvo karšto oro balionui įsirėžus į elektros liniją netoli Aspeno miesto Kolorado valstijoje. Laidams nuplėšus krepšį, jis nukrito iš 30 metrų aukščio.

– 1990 m. gruodžio 11 d.

Keturi žmonės užsimušė Kolambuso mieste Ohajo valstijoje, kai jų balionas užkliudė televizijos bokštą netoli miesto centro ir subliūškęs nukrito.

– 1990 m. spalio 6 d.

Keturi žmonės žuvo per baliono katastrofą Gėnserdorfe netoli Vienos.

– 1989 m. rugpjūčio 13 d.

Trylika žmonių žuvo susidūrus dviem karšto oro balionams virš Australijos krūmynų netoli Alis Springso, kai vienas iš jų nukrito iš maždaug 600 m aukščio.

– 1982 m. spalio 3 d.

Per vieną festivalyje Albukerkėje, Naujosios Meksikos valstijoje, sprogimas karšto oro balione, kuriame buvo devyni žmonės, užmušė keturis žmones, o kitus penkis sužeidė.

– 1981 m. rugpjūčio 6 d.

Penki žmonės žuvo, o vienas buvo sunkiai sužeistas, jų balionui palietus elektros laidus ir sudužus viename Čikagos priemiestyje Ilinojaus valstijoje.

– 1785 m.

Du prancūzai, mėginę perskristi karšto oro balionu Lamanšo kanalą, žuvo jų orlaiviui užsiliepsnojus ir sudužus. Tikėtina, kad tai buvo pirmasis žmonių gyvybių pareikalavęs oreivystės incidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius