-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV vadovaujamos koalicijos smūgis Sirijos mokyklai nusinešė dešimtis civilių gyvybių

Mažiausiai 33 civiliai žuvo per JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos smūgį mokyklai netoli vieno džihadistų kontroliuojamo miesto Sirijos šiaurėje, trečiadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.
Sirija
Sirija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip nurodė nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), į pietus nuo grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) kontroliuojamo Mansuros miesto esanti mokykla, kurioje veikė šalies viduje perkeltų asmenų centras, atakos taikiniu tapo „antradienį paryčiais“.

JAV vadovaujama koalicija bombarduoja IS nuo 2014-ųjų, o dabar jos remia stambią operaciją, per kurią siekiama įveikti grupuotę Rakoje – vadinamojo islamo „kalifato“ širdyje Sirijoje.

Antradienį atakuota į prieglaudą paversta mokykla yra apie 30 km į vakarus nuo Rakos.

„Dabar galime patvirtinti, kad žuvo 33 žmonės. Jie buvo perkeltieji civiliai iš Rakos, Alepo ir Homso“, – sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

„Jie iki dabar tebetraukia palaikus iš griuvėsių. Tik du ištraukti žmonės buvo gyvi“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija, kuri remiasi informacija, gaunama iš šaltinių tinklo Sirijoje, nurodo, kad lėktuvų priklausymas tai ar kitai valstybei nustatomas pagal orlaivių reidų pobūdį, vietovę, skrydžio ypatybes ir panaudotą amuniciją.

Apie šią ataką taip pat pranešė aktyvistų grupė „Raka yra tyliai žudoma“, skelbianti naujienas iš IS kontroliuojamos teritorijos.

„Mokykloje, į kurią taikytasi, gyvena apie 50 perkeltų šeimų“, – nurodė ji.

Valstybinė Sirijos naujienų agentūra SANA taip pat informavo apie aviacijos smūgį. Pasak jos, JAV vadovaujama koalicija yra atsakinga už „dešimtis“ aukų ir beveik visiškai sunaikino mokyklą.

Anksčiau šį mėnesį koalicija nurodė, kad per savo operacijas Sirijoje ir Irake netyčia užmušė mažiausiai 220 civilių.

Tačiau kiti stebėtojai tvirtina, kad šis skaičius yra žymiai didesnis.

Konfliktas Sirijoje įsiplieskė 2011 metų kovą, kilus protestams prieš Basharo al Assado valdžią.

Nuo to laiko konfliktas peraugo į sudėtingą karą keliais frontais, kuris padėjo iškilti džihadistų grupuotėms bei pritraukė tarptautines pajėgas, įskaitant JAV.

Karas pareikalavo daugiau kaip 320 tūkst. žmonių gyvybių, o dar keli milijonai gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius