Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV valdžia leido BP užcementuoti avarinį gręžinį

JAV kranto apsaugos atsargos admirolas Thadas Allenas, kuruojantis avarijos Meksikos įlankoje likvidavimo darbus, davė bendrovei BP leidimą pradėti pumpuoti cementą į sugadintą per avariją gręžinį, kad jis būtų galutinai užkimštas visam laikui.
Naujo gaubto montavimas buvo tiesiogiai transliuojamas per televiziją.
BP naftos gręžinys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė, T.Allenas sakė, kad priėmė tokį sprendimą po sėkmingai pasibaigusių pastarųjų priemonių, tarp jų vadinamosios statinės neutralizacijos, katastrofiškam nuotėkiui nutraukti.

Bendrovė BP ketina iš antvandeninių laivų, esančių avarijos rajone, pumpuoti cementą į pusantro kilometro gylyje esantį gręžinį.

Tačiau admirolas T.Allenas pabrėžė, kad šie darbai neturi užgožti pagrindinio inžinierių uždavinio – gręžti gręžinį, kuris nukreips naftą nuo avarinio gręžinio.

Trečiadienį JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė, kad „ilga kova su naftos nuotėkiu pagaliau artėja į pabaigą“.Ilga kova su naftos nuotėkiu pagaliau artėja į pabaigą.

Prieš tai buvo paskelbtas JAV Vyriausybės parengtas pranešimas, kuriuo remiantis beveik trys ketvirtadaliai išsiliejusios dėl avarijos Meksikos įlankoje naftos buvo arba surinkta, arba sudeginta, arba išgaravo bei ištirpo dėl natūralių priežasčių.

Šie pareiškimai atspindi, kaip smarkiai keičiasi nuotaikos dėl katastrofos Meksikos įlankoje – nuo beviltiškumo iki vilties, kad netrukus viskas sėkmingai baigsis.

Teršalai pradėjo plūsti į Meksikos įlanką balandžio 20 dieną naftos gavybos platformoje „Deepwater Horizon“ nugriaudėjus sprogimui, per kurį žuvo 11 darbininkų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius