Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV valdžia svarsto riboti žaliųjų kortų išdavimą

Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija svarsto, ar būtų tikslinga riboti žaliųjų kortų išdavimą ir neišduoti jų imigrantams, kurie naudojasi valstybine sveikatos apsaugos sistema „Medicaid“, gauna maisto talonų, paramą būstui ar kitokią visuomenės pagalbą.
Amerika
Amerika / 123rf.com

Remiantis federaliniais įstatymais, jau dabar žaliosios kortos siekiantys asmenys turi įrodyti, kad nebus našta visuomenei. Tačiau naujausiuose pasiūlymuose apibrėžiamos itin konkrečios sąlygos.

Krašto saugumo departamentas šeštadienį pranešė, kad tam tikrų socialinių pašalpų gavimas dabar ar praeityje bus laikomas „itin didelį svorį turinčiu neigiamu veiksniu“, išduodant žaliąją kortą ar trumpalaikį leidimą gyventi šalyje.

Šis pasiūlymas „aiškiai apibrėš jau seniai galiojantį įstatymą siekiant užtikrinti, kad žmonės, norintys atvykti ir likti Jungtinėse Valstijose trumpam ar nuolat, gali save išlaikyti finansiškai ir nebus priklausomi nuo pašalpų“, nurodė departamentas.

Kovotojai už imigrantų teises sako, kad tokia tvarka gali paskatinti žmones vengti arba atsisakyti dalyvavimo paramos programose, net ir rizikuojant netekti gyvenamosios vietos ar kenčiant sveikatos problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius