Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV valstybės departamentas pasiūlė milžinišką sumą už informaciją apie „Islamo valstybės“ lyderius

20 milijonų dolerių suma bus įteikta tiems, kurių informacija padės sugauti keturis labiausiai pagarsėjusius „Islamo valstybės“ lyderius. Tarp jų ir gruziną Tarchaną Batirašvilį, kuris yra grasinęs atkeršyti Rusijai dėl 2008 metų agresijos prieš jo šalį, skelbia newsru.com.
„Islamo valstybė“
„Islamo valstybė“ / „Scanpix“/AP nuotr.

JAV valstybės departamento pareigūnai patvirtino, kad iki 7 mln. dolerių bus sumokėta už informaciją apie Abd al-Rachmaną Mustafą al-Kadulį. Po penkis milijonus siūloma už Abu Mohammedą al-Adnanį ir Tarchaną Batirašvilį padėsiančią sučiupti informaciją.

3 milijonus dolerių galima gauti už Tariko ben al-Tacharo sučiupimą. Gruzijos pilietis T.Batirašvilis jau anksčiau buvo patekęs į JAV teisėsaugos akiratį dėl teroristinės veiklos kurstymo ir galimo dalyvavimo išpuoliuose.

Omaro al-Shishani („Omaro Čečėno“) pravardę turintis gruzinas yra vienas iš „Islamo valstybės“ vadovų, atsakingas už karo kalėjimo Sirijoje priežiūra. Šiame kalėjime dažniausiai buvo kalinami užsienio įkaitai, kuriems vėliau buvo įvykdomos egzekucijos.

O.al-Shishani, kaip manoma, prižiūri ir pavojingiausios šiuo metu teroristinės organizacijos iždą. Irano spauda prieš kelias dienas skelbė apie jo nužudymą, tačiau oficialiai ši informacija nebuvo patvirtinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius