Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV valstybės sekretoriaus komentaras užminė mįslę: rengiamasi karui su Šiaurės Korėja?

Šiaurės Korėja paleido dar vieną balistinę raketą, kuri nukrito Korėjos pusiasalyje. Tai dar vienas raketų bandymas ir šį kartą surengtas prieš pat JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimą su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu, skelbia CNN.
Rexas Tillersonas
Rexas Tillersonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas į šį Pchenjano bandymą reagavo itin lakoniškai, tuo sukeldamas diskusiją viešojoje erdvėje. Ar D.Trumpo administracija ruošiasi smogti Šiaurės Korėjai?

„Šiaurės Korėja paleido dar vieną balistinę raketą. Jungtinės Valstijos užtektinai pasisakė apie Šiaurės Korėją. Daugiau komentarų nebus“, – griežtai nukirto JAV diplomatijos vadovas.

Ekspertai spėlioja, ar tai reiškia, kad JAV rengia griežtą atsaką, ar ruošia derybinę poziciją prieš susitikimą su Kinijos vadovu, galinčiu daryti įtaką Pchenjanui.

„Laikas pasibaigė ir visos galimybės yra pateiktos“, – sakė vienas Baltųjų rūmų pareigūnas susitikime su žurnalistais prieš Kinijos lyderio vizitą.

„Kinija turi didelę įtaką Šiaurės Korėjai. Ir Kinija arba apsispręs mums padėti, arba ne... Jei Kinija nenorės padėti spręsti Šiaurės Korėjos problemos, mes tai padarysime. Aš jums tai sakau“, – teigė pats D.Trumpas, komentuodamas buvusį Pchenjano branduolinės raketos bandymą.

Šiame kontekste R.Tillersono pasisakymas apie „komentarų neturėjimą“ rodo, kad D.Trumpas išties pasirengęs smogti Šiaurės Korėjai, jei ši tuojau pat nenustos provokuoti ir rengti naujus raketų bandymus.

Kita vertus, jei JAV valstybės sekretorius tiesiog atsisako komentuoti naujas Pchenjano provokacijas, ko verta jo diplomatijos vadovo pozicija? Kaip tokius pasisakymus komentuos Kinija ir kaip reaguos vis labiau įsidrąsinantis Kim Jong unas?

Ekspertai pastebi, kad iš verslo susitarimų pasaulio į diplomatiją žengęs R.Tillersonas nesupranta pasisakymų ir nuoseklaus pozicijos pateikimo svarbos. Jei JAV diplomatija šiuo klausimu išseko, amerikiečiams iš tiesų gali belikti tik veiksmų kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius