Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Vidurio Vakarus užklupę žiemiški orai pareikalavo trijų gyvybių

Jungtinių Valstijų Vidurio Vakarų regioną užklupusios pūgos, vėjas, lietus ir kruša privertė oro kompanijas atšaukti daugybę skrydžių, apsunkino sąlygas keliuose bei pareikalavo mažiausiai trijų gyvybių, tarp jų dvimetės mergaitės.
Pūga JAV rytinėje pakrantėje
Pūga JAV / „Scanpix“/AP nuotr.

Sniegas užklupo ir paprastai saulėtą bei šiltą aukštutinį Vidurio Vakarų regioną. Mineapolio Šv. Pauliaus tarptautiniame oro uoste buvo atšaukta apie 400 skrydžių, o šeštadienio popietę dėl smarkaus snygio nespėta valyti pakilimo ir nusileidimo takų bei tirpdyti ledą nuo orlaivių. Tuo tarpu didžiausio Pietų Dakotos miesto Su Folso oro uostas uždarytas jau antrą dieną iš eilės.

Dėl sniego buvo atidėtos Minesotos „Twins“ ir Čikagos „White Sox“ beisbolo rungtynės; tai buvo pirmos atidėtos varžybos Minesotos stadione per pastaruosius devynis sezonus. Dėl Mineapolyje iškritusių 33 cm sniego buvo atidėtos ir sekmadienio beisbolo varžybos.

Pietvakarių Minesotoje pareigūnai uždarė kelis greitkelius; pietinėje valstijos dalyje sąlygos keliuose buvo sudėtingos. Nacionalinė meteorologijos tarnyba (NWS) pranešė, kad pietų Minesotoje iki ankstyvo sekmadienio gali iškristi iki 51 cm sniego.

„Man tai puiki patirtis – geriausia patirtis Mineapolyje“, – sakė šeštadienį palei Misisipę pasivaikščioti išėjęs vokietis Niko Heiligmanas.

„Atvykau čia tik savaitgaliui, taigi, manau, taip ir turi būti. Čia yra sniego ir šalta. Taigi, tai gerai“, – pridūrė jis.

Minesotoje, Viskonsine ir Mičigane audra turėtų tęstis ir sekmadienį, o vėliau ji turėtų nuslinkti Niujorko valstijos ir Naujosios Anglijos link.

Ankstyvą šeštadienį šiaurės Viskonsine buvo iškritę iki 46 cm sniego, o iki sekmadienio vakaro čia turėtų iškristi dar 36 centimetrai. Be to, valstijoje siautėjo vėjas, kurio greitis siekė 88,5 km per valandą.

NWS taip pat perspėjo apie galimą potvynį prie Mičigano ežero Viskonsino ir Ilinojaus valstijose, o Čikagos gyventojai sulaukė perspėjimo, kad bangos gali pasiekti 5,5 metro aukštį.

Šeštadienį 80 km per val. greičio vėjas ir snygis tęsėsi ir Pietų Dakotoje, kur sąlygos keliuose buvo itin sudėtingos. Vakarinėje valstijos dalyje perspėjimas dėl pūgos buvo atšauktas, tačiau pietinėje ir rytinėje Pietų Dakotoje šis meteorologų perspėjimas liko galioti.

Su Folso policija rekomendavo gyventojams likti namuose; dėl sniego ten beveik nieko nebuvo matyti. Rytiniame Pietų Dakotos Hurono mieste iškrito 46 cm sniego.

Dėl audros ir smarkaus vėjo be elektros liko tūkstančiai Mičigano gyventojų; savaitgalį šioje valstijoje turėtų iškristi dar daugiau sniego.

Ankstyvą šeštadienį žiemiška audra pasiglemžė dvi gyvybes. Luizianoje nuo smarkaus vėjo medžiui užvirtus ant namelio ant ratų žuvo jame miegojusi dvejų metų mergaitė, pranešė Božerio apygardos šerifo biuras.

Viskonsine žuvo savo mikroautobuso slidžiame kelyje nesuvaldžiusi moteris. Jos transporto priemonė rėžėsi į priešpriešiais važiavusį visureigį. Per šią nelaimę buvo sužeisti keturi žmonės.

Penktadienį vakarų Nebraskoje žuvo vilkiko apsnigtame kelyje nesuvaldęs vairuotojas iš Aidaho, informavo Nebraskos valstijos pareigūnai.

Arkanzase viename Ozarkų kalnų miestelyje penktadienį siautėjęs tornadas sužeidė mažiausiai keturis žmones bei padarė didelės žalos. Viename vaizdo įraše buvo matyti išvartytų medžių, apvirtusių automobilių, apgadintų pastatų ir nutrauktų elektros laidų. Smarkus vėjas taip pat apgadino kelis Vidurio Arkanzaso universiteto pastatus, nors apie sužeistuosius informacijos nėra.

Audra pasiekė ir Teksasą, kur pietų Dalase ir Fort Verte per krušą krito vištos kiaušinio dydžio ledai, sakė meteorologė Patricia Sanchez. Ostino ugniagesiai nurodė, kad smarkus vėjas padėjo išplisti ugniai, nuo žaibo užsiliepsnojus dviem namams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius