Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 27 /20:35

T.May po pokalbio Baltuosiuose rūmuose: „D.Trumpas NATO pusėje“

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May penktadienį atvyko į Baltuosius rūmus derybų su JAV prezidentu Donaldu Trumpu; ji yra pirmoji užsienio šalies lyderė, susitinkanti su šiuo prieš savaitę į prezidento postą įžengusiu respublikonu.
Theresa May ir Donaldas Trumpas
Theresa May ir Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

20.35 val.: Po pokalbio Baltuosiuose rūmuose pranešta, kad D.Trumpas ir T.May iš naujo patvirtino įsipareigojimą NATO.

T.May patvirtino, kad D.Trumpas „100 proc. NATO pusėje“, nepaisant prezidento komentarų apie tai, kad Aljansas atgyvenęs.

Abu lyderiai teigė, kad jie dės pastangas, kad būtų sustiprinti prekybiniai ryšiai. Taip pat D.Trumpas priėmė kvietimą apsilankyti su vizitu Didžiojoje Britanijoje.

Šis susitikimas yra pamatinės reikšmės transatlantiniuose santykiuose, kuriuos sudrebino D.Trumpo išrinkimas prezidentu ir jo noras permąstyti pagrindinius laisvojo pasaulio tvarkos blokus – NATO ir Europos Sąjungą; taip pat ir kitus.

Raudoną rūbą vilkinčią Th.May prie Baltųjų rūmų priebučio pasitiko pats D.Trumpas; tada jiedu nuėjo į Ovalųjį kabinetą, vėliau buvo numatyta spaudos konferencija, o po jos ir darbo pietūs.

Britų premjerei Th.May šis vizitas reiškia iš dalies įtakos kampaniją, ir iš dalies žavesio puolimą.

Prieš susitikimą kalbėta, kad ji įteiks D.Trumpui graviruotą, kveiču (quaich) škotų kalniečių dubenėlį su dviem ąselėmis, taip pažymint škotiškas D.Trumpo šaknis. Jo motina gimė Luiso saloje.

Pirmajai poniai Melania Trump Th.May žadėjo padovanoti pintinę su obuolių sultimis, slyvų uogiene, marmeladu, Beikvelo pyragaičiais ir trapios tešlos kepiniais su spanguolėmis bei baltuoju šokoladu.

Bet, šalia deserto, šiame susitikime – ir turiningas pagrindinis patiekalas. Th.May tikėjosi šio prezidentu tapusio nepatyrusio politiko palaikymo kolektyvinio saugumo susitarimams, kurie užtikrina Europos saugumą nuo Antrojo pasaulinio karo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius