Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV vyras iš neapykantos nužudė kaimyną libanietį

Vieną JAV vidurio vakaruose esančios Oklahomos valstijos gyventoją kaimynas nužudė dėl to, kad jis buvo libaniečių kilmės, tvirtina aukos šeima.
Vernonas Stanley Majorsas
Vernonas Stanley Majorsas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Khalidą Jabarą iš Talsos penktadienį nušovė Vernonas Stanley Majorsas, pranešė policija. V.S.Majorsas buvo areštuotas dėl pirmojo laipsnio žmogžudystės, jam turi būti pateikti oficialūs kaltinimai.

Kh.Jabaros šeima sakė, kad V.S.Majorsas kankino juos daug metų ir vadindavo juos „purvinais arabais“, „bjauriais libaniečiais“ ir „muslimais“. Jabaros yra krikščionys.

Jis bijojo to, kas gali nutikti, – rašė ji. – Policija atvyko ir pasakė jam, kad nieko negalima padaryti.

Kh.Jabara penktadienį paskambino policijai, kai sužinojo, kad V.S.Majorsas įsigijo ginklą, feisbuke paskelbė jo sesuo Victoria Jabara Williams.

„Jis bijojo to, kas gali nutikti, – rašė ji. – Policija atvyko ir pasakė jam, kad nieko negalima padaryti.“

Po kelių minučių 37 metų Kh.Jabara buvo nušautas prie savo šeimos namų priebučio, rašė V.J.Williams.

Atvykę pareigūnai apklausė kelis liudininkus ir greit nustatė, kad šovė V.S.Majorsas, sakoma Talsos policijos departamento pareiškime.

„Po to, kai šaudė, Majorsas nukreipė ginklą į vieną liudininką, o tada pabėgo“, – nurodė policija.

Šeimos pyktį didina ir faktas, kad V.S.Majorsas jau anksčiau yra kalėjęs – už tai, kad pernai automobiliu partrenkė pabėgioti išsirengusią Kh.Jabaros motiną Haifą Jabarą.

Prokurorai kaltino V.S.Majorsą tyčia ją partrenkus. Moteriai buvo sulaužytas petys, ji patyrė kitų sužeidimų, rodo teismo įrašai. Jis laukė teismo dėl užpuolimo sunkinančiomis aplinkybėmis.

Vis dėlto atsakovas gegužės pabaigoje buvo paleistas už 60 tūkst. dolerių (53 tūkst. eurų) užstatą ir grįžo namo Jabarų kaimynystėje.

V.S.Majorsas jau anksčiau yra kalėjęs – už tai, kad pernai automobiliu partrenkė pabėgioti išsirengusią Kh.Jabaros motiną Haifą Jabarą.

„Jis buvo paleistas iš kalėjimo už užstatą be jokių sąlygų – be stebėjimo prietaiso ant čiurnos, be testų dėl narkotikų ir alkoholio, be nieko, – sakė V.J.Williams. – Mūsų brolio mirčiai buvo galima užkirsti kelią.“

Šeima tvirtina, kad tai buvo nusikaltimas iš neapykantos. Policija sako, kad motyvo dar nežino. „Buvo daug iškvietimų į tą rajoną dėl to, kad Majorsas agresyviai elgėsi savo kaimynų atžvilgiu“, – nurodė policija.

Prakalbusi apie žmogžudystę, Jabarų šeima sulaukė didžiulės paramos „iš žmonių visoje šalyje ir, tiesą sakant, visame pasaulyje“, AFP sakė šeimos draugė Rebecca Abou-Chedid.

Per internetinę lėšų tai šeimai rinkimo kampaniją jau surinkta daugiau kaip 11 tūkst. dolerių (9,7 tūkst. eurų), kuriuos suaukojo daugiau kaip 240 aukotojų.

„Ši kilni dvasia iš tikrųjų apibūdina Ameriką“, – sakė R.Abou-Chedid, kuri pridūrė, kad šeima planuoja privačias laidotuves ketvirtadienį, savo Šv. Antano ortodoksų bažnyčioje Talsoje.

V.S.Majorsas rugpjūčio 22 dieną turi stoti prieš teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius