Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV žada nustatyti apribojimus visoms technologijas vagiančioms šalims

Jungtinės Valstijos investicijų apribojimus nustatys visoms šalims, kurios bando pavogti JAV technologijas, savo „Twitter“ paskyroje parašė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.
Stevenas Mnuchinas
Stevenas Mnuchinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV prezidento Donaldo Trumpo vardu jis pareiškė, kad agentūros „Bloomberg“ ir verslo dienraščio „The Wall Street Journal“ pranešimai apie priemones, kurias ketinama nustatyti Kinijai, yra melagingos naujienos.

„Pareiškimas bus susijęs ne konkrečiai su Kinija, o su visomis šalimis, kurios bando pavogti mūsų technologijas“, – pareiškė S.Mnuchinas.

Anot jo, žiniasklaidai apie naujus apribojimus pranešęs šaltinis Baltuosiuose Rūmuose „arba neegzistuoja, arba yra ne itin gerai informuotas šiuo klausimu“.

Tuo tarpu „The Wall Street Journal“ pranešė, kad Jungtinės Valstijos rengiasi apriboti Kinijos įmonių galimybes investuoti į JAV technologijų įmones.

JAV finansų departamentas rengia taisykles, pagal kurias įmonės, kuriose daugiau kaip 25 proc. akcijų valdo Kinijos investuotojai, negalės pirkti JAV įmonių, turinčių prieigą prie „svarbių sektoriaus technologijų“, pranešė JAV verslo dienraštis, remdamasis šaltiniais.

Pagal kitą JAV administracijos iniciatyvą ketinama nustatyti papildomus eksporto apribojimus, kad būtų išvengta technologijų nutekėjimo į Kiniją.

Apie naujas priemones, kurios, pasak pareigūnų, yra būtinos dėl nacionalinio saugumo, Vašingtonas gali paskelbti iki savaitės pabaigos, pranešė „The Wall Street Journal“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius