Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV žurnalistas ėjo Rusijos kario pėdsakais ir atsidūrė Rytų Ukrainoje

Amerikiečių žurnalisto Simono Ostrovskio atliktas tyrimas atskleidė, kad Rusijos kariai Ukrainoje nėra atostogaujantys savanoriai. Jie – Rusijos karinių pajėgų kariai, dalyvaujantys kariniuose veiksmuose Rytų Ukrainoje, skelbia news.vice.com.
B.Dambajevas ir jo pėdomis atsekęs S.Ostrovskis (dešinėje)
B.Dambajevas ir jo pėdomis atsekęs S.Ostrovskis (dešinėje) / youtube.com stopkadras

„Rusijos kariai nedalyvauja kariniuose veiksmuose Ukrainoje“, – teigė Vladimiras Putinas. „Mūsų karinių dalinių ten nėra ir nebus“, – sakė jis, tačiau tyrimo medžiaga rodo visiškai ką kitą, o Rusijos lyderio žodžius verčia melu.

Socialiniame tinkle „Vkontakte“ užsiregistravusio vaikino iš Buriatijos regiono Bato Dambajevo kelias atskleidžia, kaip iš Rusijos kariuomenės patenkama į karą Rytų Ukrainoje.

Žurnalistas S.Ostrovskis atsekė vaikino pėdomis iš pat Ulan-Udės miesto, kuriame šis augo, iki Rostovo poligono, kuriame padarytos pirmosios vaikino nuotraukos, jau tarnybos Rusijos kariuomenėje metu.

Vėliau B.Dambajevas matomas šalia Ukrainos-Rusijos pasienio Uglogorsko punkto, o dar vėliau – jau Rytų Ukrainoje, kur fotografuojasi su separatistų skiriamuoju baltu raiščiu ant rankos. Ukrainos karinių pajėgų atstovai turi geltonus raiščius.

„Tai visiškai absurdiška situacija, valstybė slepia informaciją apie tai, kas iš tiesų vyksta“, – teigė Rusijos karius Ukrainoje susekęs S.Ostrovskis. „Manau, kad daugelis iš mūsų galime tapatintis su šiuo vaikinu. Visi mes keliame asmenukes, naudojamės socialiniais tinklais, tačiau jo atveju, tai yra valstybės paslapties atskleidimas“, – sakė jis.

VIDEO: S.Ostrovskio tyrimas, atskleidžiantis Rusijos karių kelius Ukrainoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius