Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 06

JAV žvalgyba: Rusijai beviltiškai trūksta ginklų, jų ieško net Šiaurės Korėjoje

Remiantis neseniai išslaptintais Amerikos žvalgybos duomenimis, Rusija perka milijonus artilerijos sviedinių ir raketų iš Šiaurės Korėjos, o tai yra ženklas, kad pasaulinės sankcijos smarkiai apkarpė jos tiekimo grandines ir privertė Maskvą kreiptis į atstumtosiomis laikomas valstybes, kad pasipildytų karinių atsargų sandėlius.
Šiaurės Korėjos artilerija
Šiaurės Korėjos artilerija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ši informacija buvo atskleista praėjus kelioms dienoms po to, kai Rusija gavo pirmąsias Irane pagamintų bepiločių orlaivių siuntas – pasak Amerikos pareigūnų, kai kurie jų turėjo mechaninių problemų.

JAV vyriausybės pareigūnai teigia, kad Rusijos sprendimas kreiptis pagalbos į Iraną, o dabar – į Šiaurės Korėją, yra ženklas, jog JAV ir Europos įvestos sankcijos ir eksporto kontrolė kenkia Maskvos galimybėms aprūpinti savo kariuomenę.

Jungtinės Valstijos pateikė keletą detalių iš išslaptintų žvalgybos duomenų apie tikslią ginkluotę, siuntos laiką ar dydį, nors kol kas nėra galimybės savarankiškai patikrinti pardavimo fakto.

Vienas JAV pareigūnas sakė, kad Rusija, be trumpojo nuotolio raketų ir artilerijos sviedinių, bandys iš Šiaurės Korėjos įsigyti ir kitos įrangos.

„Kremlius turėtų sunerimti, kad jam išvis tenka kažką pirkti iš Šiaurės Korėjos“, – sakė Masonas Clarkas, vadovaujantis Rusijos studijų grupei Karo studijų institute.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius