Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 04 /17:46

JAV žvalgybos direktorius: Vašingtonas priėmė sprendimą dėl pasitraukimo iš Sirijos

Jungtinės Valstijos priėmė sprendimą dėl galimo karių išvedimo iš Sirijos, trečiadienį pranešė aukšto rango JAV žvalgybos pareigūnas, pridūręs, kad netrukus apie tai bus paskelbta oficialiai.
Danas Coatsas
Danas Coatsas: Vašingtonas priėmė sprendimą dėl pasitraukimo iš Sirijos / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak JAV Nacionalinės žvalgybos direktoriaus Dano Coatso, antradienį Baltuosiuose rūmuose aukšti administracijos pareigūnai surengė „reikšmingą diskusiją“ dėl JAV įsipareigojimų Sirijoje.

„Netrukus bus pareiškimas dėl priimto sprendimo“, – sakė D. Coatsas.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį pareiškė norintis, kad amerikiečių kariai „dingtų“ iš Sirijos. Tačiau aukšto rango JAV pareigūnai pabrėžė, kad amerikiečiai ten turi likti ilgai.

„Mūsų svarbiausia misija Sirijoje yra atsikratyti ISIS“, – sakė D.Trumpas, pavartodamas kitą džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) akronimą.

„Scanpix“/AP nuotr./JAV kariai Sirijoje
„Scanpix“/AP nuotr./JAV kariai Sirijoje

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį pareiškė norintis, kad amerikiečių kariai „dingtų“ iš Sirijos. Tačiau aukšto rango JAV pareigūnai pabrėžė, kad amerikiečiai ten turi likti ilgai.

„Mes jau beveik įvykdėme šią užduotį. Ir labai greitai, susiderinę su kitais, esančiais tame rajone, priimsime sprendimą dėl to, ką darysime“, – kalbėjo jis.

Tačiau D.Trumpui kalbant spaudos konferencijoje su Baltijos šalių lyderiais, karo su IS vadas išreiškė kitokį požiūrį.

J.Votelas: „Sunkioji dalis, manau, mūsų laukia ir tai yra šių rajonų stabilizavimas, mūsų laimėjimų konsolidavimas, žmonių sugrąžinimas į jų namus, ilgalaikių atstatymo klausimų sprendimas ir kiti dalykai, kuriuos reikės padaryti.“

Generolas Joe Votelas, kuris vadovauja pajėgų Centrinei vadovybei, užsiminė, kad JAV turėtų vaidinti ilgalaikį vaidmenį Sirijoje, kalbant apie rajonų, išvaduotų nuo IS okupacijos, stabilizavimą.

„Sunkioji dalis, manau, mūsų laukia ir tai yra šių rajonų stabilizavimas, mūsų laimėjimų konsolidavimas, žmonių sugrąžinimas į jų namus, ilgalaikių atstatymo klausimų sprendimas ir kiti dalykai, kuriuos reikės padaryti“, – sakė J.Votelas.

„Žinoma, kariškiai čia turi vaidmenį, neabejotinai stabilizavimo fazėje“, – pridūrė jis, kalbėdamas Vašingtone įsikūrusiame, konfliktus analizuojančiame ir sprendžiančiame JAV taikos institute (USIP).

Tuo tarpu JAV pasiuntinys koalicijoje prieš IS Brettas McGurkas sakė, kad kova su džihadistais nesibaigė.

Neseniai D. Trumpas atleido buvusį valstybės sekretorių Rexą Tillersoną. Taip pat neseniai buvo atleistas patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Herbertas Raymondas McMasteris, kurį pakeitė griežtosios linijos šalininkas, televizijos „Fox News“ apžvalgininkas ir buvęs ambasadorius Jungtinėse Tautose Johnas Boltonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius