Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV žvalgybos vadovas: šaliai didžiausias grėsmes kelia Iranas, Kinija ir Rusija

JAV Nacionalinės žvalgybos direktorius Jamesas Clapperis, antradienį kalbėdamas Senato komiteto posėdyje, pareiškė, kad pagrindinės grėsmės JAV saugumui kyla iš Irano, Kinijos ir Rusijos.
Jamesas Clapperis
Jamesas Clapperis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Clapperis sakė, kad naujosios sankcijos Iranui turbūt turės didesnės įtakos nei ankstesnės, tačiau jis nemano, jog dėl to pasikeis šios šalies politinis režimas.

Kalbėdamas apie Teherano branduolinę programą jis sakė, kad šiuo metu Iranas linksta ne kurti ginkluotę, o vystyti branduolines technologijas, kad vėliau, priėmus sprendimą apie ginklavimąsi, atsidurtų kuo geresnėje pradinėje padėtyje.

JAV žvalgybos duomenimis, Iranas turi visas reikiamas technologijas branduolinės ginkluotės kūrimui. Tiesa, J.Clapperis pridūrė, kad nėra žinoma, ar Teheranas jau priėmė sprendimą dėl ginkluotės kūrimo.

Šio pasitarimo metu J.Clapperis buvo paklaustas apie galimą Izraelio smūgį Iranui. Tačiau žvalgybos vadovas sakė nenorintis to viešai svarstyti.

J.Clapperis taip pat teigė, kad Irano specialiosios tarnybos nuolatos bando JAV teritorijoje suorganizuoti teroristinį aktą. Be to, Irano žvalgyba suaktyvėjo ir virtualioje erdvėje.

JAV Nacionalinės žvalgybos direktorius pabrėžė, kad Rusija ir Kinija toliau aktyviai tęsia šnipinėjimą JAV teritorijoje ir itin sėkmingai daro tai ekonominėje srityje.

Kalbėdamas apie „al Qaeda“, J.Clapperis sakė, kad po Osamos bin Ladeno mirties ji susilpnėjo, tačiau ir toliau išlieka grėsminga. Jo manymu, artimoje ateityje galima laukti tolesnės šios organizacijos decentralizacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius