Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV žvalgybos vadovas: „Viktoras Janukovyčius greičiausiai mėgins panaudoti jėgą arba imtis neteisėtų veiksmų“

Sunkumų kamuojamas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius pasiryžęs ir toliau laikytis valdžios bei, matyt, mėgins panaudoti jėgą arba imtis neteisėtų veiksmų prieš liaudies protestus, – trečiadienį pareiškė JAV žvalgybos vadovas.
Viktoras Janukovyčius
Viktoras Janukovyčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tvirtai pasiryžęs išlaikyti valdžią V.Janukovyčius turbūt griebsis prievartos, itin neteisėtų veiksmų ir kitokios taktikos, kad žaidimas pakryptų jo naudai ir užtikrintų jo perrinkimą, nors tai dar labiau ardytų demokratines normas“, – sakoma Nacionalinės žvalgybos direktoriaus Jameso Clapperio parengtame pranešimo senatoriams tekste.

Tvirtai pasiryžęs išlaikyti valdžią V.Janukovyčius turbūt griebsis prievartos, itin neteisėtų veiksmų ir kitokios taktikos, kad žaidimas pakryptų jo naudai“, – sakoma J.Clapperio pranešime.

Gruodį su Rusija pasirašyti dokumentai leis Ukrainai išvengti finansų krizės „artimuoju laikotarpiu“, bet sustiprins Kijevo priklausomybę nuo Maskvos bei pažeidžiamumą Rusijos spaudimui, pažymi J.Clapperis savo metiniame pasaulinių grėsmių vertinime, kuris parengtas remiantis 16 šnipinėjimo agentūrų duomenimis.

Jo komentarai pasirodo po kelias savaites nerimstančių neramumų Ukrainoje, kurios parlamentas svarsto, ar skelbti amnestiją sulaikytiems demonstrantams, kai jau atšauktas įstatymas prieš protestus.

Buvęs Ukrainos prezidentas Leonidas Kravčiukas perspėjo parlamentą, kad šalis yra „ant pilietinio karo slenksčio“.

Jungtinės Valstijos išreiškė savo palaikymą protestuotojams o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas piktinosi „užsienio kišimusi“ į Ukrainos reikalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius