Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jeanas-Claude'as Junckeris tikisi, kad britai išliks artimi ES

Europos Komisijos vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris trečiadienį išreiškė viltį, kad Jungtinė Karalystė galės išlikti „artima, kiek tai įmanoma“, nors ta šalis nubalsavo pasitraukti iš Bendrijos.
Jeanas-Claude'as Junckeris
Jeanas-Claude'as Junckeris / „Scanpix“/AP nuotr.

„Noriu, kad ryšiai su Britanija būtų artimi, kiek tai įmanoma – aš nesiderėsiu su Britanija priešiškai nusiteikęs“, – J.-C.Junckeris sakė žurnalistams Pekine.

Tačiau jis pakartojo Bendrijos poziciją, kad „nebus derybų jokiu lygmeniu“, kol Londonas oficialiai inicijuos išstojimo procesą pagal ES sutarties 50-ąjį straipsnį.

Šie J.C.Junckerio komentarai nuskambėjo tuo metu, kai Theresa May ruošiasi tapti antrąja moterimi, užėmusia Britanijos ministro pirmininko postą, kai Davidas Cameronas atsistatydins po šalį ir pasaulį supurčiusio „Brexit“ referendumo.

Europos lyderiai prašė Londono kuo greičiau oficialiai pradėti „skyrybas“ su ES, bet Th.May užsiminė, kad ji nesileis skubinama.

Europos lyderiai prašė Londono kuo greičiau oficialiai pradėti „skyrybas“ su ES, bet Th.May užsiminė, kad ji nesileis skubinama.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas, sėdėjęs šalia J.C.Junckerio per spaudos konferenciją po ES ir Kinijos verslo forumo, pridūrė, kad „po vadinamosios skyrybų procedūros Jungtinė Karalystė liks mūsų artimiausia partnerė“.

J.C.Junckeris stengėsi išsklaidyti nuogąstavimus dėl „Brexit“, sakydamas forumo dalyviams, kad „27 nares turinti Europa yra antroji didžiausia ekonominė zona pasaulyje ir tokia išliks. Ji išliks vedančioji pasaulio rinka“.

Analitikai sako, kad Kinijai nepalankiai vertina sąmyšį, kurį pasaulio rinkose sukėlė referendumas dėl Britanijos pasitraukimo iš ES rezultatai, bet Pekinas ilguoju laikotarpiu galėtų strategiškai išnaudoti labiau susiskaldžiusią Europą.

Per forumą Kinijos premjeras Li Keqiangas pareiškė: „Tikime, kad ES ir Britanija pasirinks sklandų kursą.“

Aiškiai juokaudamas Li Keqiangas pridūrė, kad J.C.Junckeris „gerbia ES kultūrų įvairovę – jis ką tik kalbėjo prancūziškai, o kitą kartą galbūt kalbės vokiškai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius