Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jebas Bushas sprendimą dėl kandidatavimo į prezidentus priims po kelionės į Europą

Buvęs Floridos gubernatorius Jebas Bushas pareiškė, kad sprendimą dėl dalyvavimo 2016-ųjų JAV prezidento rinkimuose priims po kelionės į Europą, į kurią išvyks po savaitės.
Jebas Bushas
Jebas Bushas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Bushas jau ne vieną mėnesį vykdo aktyvią agitacinę kampaniją ir renka lėšas, todėl būtų didelė staigmena, jei jis nuspręstų nesivaržyti dėl galimybės tapti Respublikonų partijos kandidatu valstybės vadovo rinkimuose.

Esama įvairių priežasčių, kodėl politikai delsia oficialiai pasiskelbti kandidatais. Viena svarbiausių priežasčių – oficialiai pasiskelbę kandidatais politikai nebegali tiesiogiai dirbti su vadinamaisiais politinių veiksmų komitetais (PAC), kurie renka pinigus jų kampanijoms finansuoti.

J.Bushas sakė jau aptaręs tai su žmona ir vaikais, ir jie yra „visiškai „už“.

Sekmadienį CBS laidoje „Face the Nation“ paklaustas, ar ketina kandidatuoti į prezidentus, J.Bushas leido suprasti, jog tai nėra jo vieno sprendimas.

„Tikiuosi kandidatuoti, – sakė jis. – Tikiuosi, tikiuosi būti kandidatu greitu laiku.“

Paklaustas, dėl kokių priežasčių galėtų nuspręsti nekandidatuoti, J.Bushas atsakė: „Esu išmokęs neatsakinėti į hipotetinius klausimus“.

Jis nurodė, kad sprendimą priims po savo kelionės į Lenkiją, Estiją ir Vokietiją birželio pradžioje.

J.Bushas išties kalbėjo kaip tikras kandidatas, kai šeštadienio vakarą pareiškė, kad respublikonų senatorius Randas Paulas, kuris jau oficialiai pradėjo kampaniją dėl galimybės siekti prezidento posto, yra „neteisus“ stengdamasis, kad būtų atšaukti po 2001 metų rugsėjo 11-osios priimti sekimo įstatymai, naudojami prieš įtariamus šnipus ir teroristus.

J.Bushas paragino pratęsti antiteroristinio Patriotinio įstatymo, kuris buvo priimtas prezidento pareigas einant jo broliui George'ui W.Bushui, galiojimas.

Patriotinis įstatymas teisėsaugos pareigūnams suteikia teisę gauti teismo leidimus klausytis įtariamų užsienio agentų telefono pokalbių, tikrinti kitus jų ryšius, stebėti terorizmu įtariamus asmenis, kurie nėra JAV piliečiai, taip pat gauti tyrimams reikalingų duomenų iš verslo įmonių arba kitokios informacijos.

„Kalbant apie brolį, mane labiausiai žavi tai, kad dėl jo buvome saugūs, – sakė J.Bushas Tenesio valstijos Respublikonų partijos lėšų rinkimo komiteto renginyje. – Tikiu, kad žmonės ilgą laiką jį gerbs už tai.“

Kentukio senatorius R.Paulas žadėjo pasinaudoti savo teise atidėti galutinį balsavimą dėl Patriotinio įstatymo galiojimo pratęsimo.

„Mums nereikia išsižadėti to, kas esame, kad įveiktume“ teroristus, pabrėžė R.Paulas.

„Turi būti kitas kelias“, – nurodė senatorius šeštadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame pareiškime ir pažadėjo imtis visų veiksmų, kad „neteisėta šnipinėjimo programa“ nebūtų pratęsta.

J.Bushas prieš renginį Tenesyje žurnalistams sakė, kad nelaiko telefoninių pokalbių metaduomenų rinkimo pilietinių teisių pažeidimu.

„Gerbiu senatoriaus R.Paulo nuomonę, bet manau, kad jis neteisus“, – sakė J.Bushas.

„Žinau, kas nutiks, jei prieš mūsų šalį bus surengta ataka, – sakė jis. – Daug žmonių sakys: „Kur jūs buvot?“

„Metaduomenų rinkimo programa užtikrina mūsų saugumą – tai aišku kaip dieną, – sakė J.Bushas. – Nėra jokių pilietinių teisių pažeidimų.“

J.Bushas atsisakė komentuoti neseniai R.Paulo pažertus kaltinimus už griežtąjį kursą užsienio politikoje pasisakantiems respublikonams, kad jie yra kalti dėl džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ iškilimo.

„Pamėginsiu šįvakar nesivelti į problemas, – Manau, tai mano atsakymas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius