-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jėgos struktūros burba prieš Vladimira Putiną: milicininkus siutina policijos vardas, šnipus – darbo stygius, o saugumiečius erzina jų vadų suaugimas su verslu

Prieš pat prezidento rinkimus Saugumo tarybos užsakymu Rusijos specialiosios tarnybos surengė uždarą apklausą apie nuotaikas šalies jėgos struktūrose. Apklausos rezultatai stulbinantys – net 90 proc. Rusijos policijos, saugumo, armijos ir kitų jėgos struktūrų darbuotojai yra nepatenkinti Vladimiro Putino valdžia. Įtampos nesumažino netgi ką tik padidinti atlyginimai.
Rusijos policininkai
Rusijos policininkai / ITAR-TASS/„Scanpix“ nuotr.

Apklausos rezultatus slepia užrašas “tik tarnybiniam naudojimui“. Tačiau kai kurie duomenys tapo žinomi „Savaitės argumentų“ ekspertams, praneša lenta.ru.

Daugelį buvusios milicijos, prezidento Dmitrijaus Medvedevo nurodymu pervadintos policija, karininkų tiesiog siutina naujasis pavadinimas. „Jiems gėda tarnauti policijoje“, – prisipažįsta buvę milicininkai. Negana to, pavadinimo keitimo metu surengtos atestacijos tapo puikia proga korumpuotiems viršininkams suvesti sąskaitas su pavaldiniais. Daugelio patyrusių kriminalistų atleidimas baigėsi tuo, kad praktiškai yra sužlugdytas policijos darbas su agentais.

Net 37,2 proc. policininkų ketino balsuoti už komunistus, 27,4 proc. buvo nusprendę iš viso neiti balsuoti, o 22 proc. balsavo už V. Žirinovskio partiją ir tik 3,8 proc. – už V.Putino partiją „Vieningoji Rusija“.

Dar anksčiau iš vidaus reikalų sistemos profesinių sąjungų apklausos Maskvoje tapo žinoma, kad prieš Valstybės Dūmos rinkimus net 37,2 proc. policininkų ketino balsuoti už  komunistus, 27,4 proc. buvo nusprendę iš viso neiti balsuoti, o 22 proc. balsavo už Vladimiro Žirinovskio partiją ir tik 3,8 proc. – už Vladimiro Putino partiją „Vieningoji Rusija“.

Ne ką labiau V.Putiną gerbia ir šnipai bei saugumiečiai, iš kurių gretų jis ir atėjo į valdžią.

Užsienio žvalgybos karininkai piktinasi tarnybos statuso smukimu  ir nuolatiniu jų vykdomų operacijų skaičiaus mažinimu. Aukšti žvalgybos pareigūnai privačiuose pokalbiuose neslepia, kad „jų vadovams visiškai neįdomu tai, ką daro Rusijos žvalgai.“

Tuo metu Federalinės saugumo tarnybos (FST) aukštieji karininkai, kaip rodo apklausa, „žiauriai nepatenkinti, kad jų vadovai užsiima biznio ir biznierių reikalais“.

Didelė dalis ataskaitos, parengtos pagal apklausą, skirta armijos karininkų nuotaikoms: „Dauguma karininkų, nepaisant algų padidinimo, piktinasi nepagalvota armijos reforma.“

„Bendras nepatenkintų aukščiausia valdžia skaičius jėgos struktūrose siekia 90 procentų“, – prie tokios išvados priėjo apklausos rengėjai.

Ar su šia sensacinga apklausa jau susipažino prezidentas D.Medvedevas ir premjeras V.Putinas, kol kas nežinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius