Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jemene choleros protrūkio aukų padaugėjo iki 184

Karo krečiamame Jemene pastarosiomis savaitėmis prasidėjęs choleros protrūkis nusinešė jau 184 žmonių gyvybes, o dar apie 11 tūkst. žmonių, kaip įtariama, yra užsikrėtę šia liga visoje šalyje, pirmadienį pranešė Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas (TRKK).
Ligoninėje
Ligoninėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Cholera Jemenas

Vienas agentūros atstovas sakė naujienų agentūrai AFP, kad ši statistika apima laikotarpį nuo balandžio 27-osios iki gegužės 15-osios.

Naujausias aukų skaičius atrodo smarkiai padidėjęs nuo sekmadienio, kai buvo pranešta apie 115 nuo choleros mirusių žmonių ir 8,5 tūkst. įtariamų užsikrėtimo atvejų.

Šia bakterine liga paprastai užsikrečiama vartojant užkrėstą maistą arba vandenį.

Jemeno sveikatos apsaugos ministerija, kontroliuojama sukilėlių husių, užėmusių sostinę Saną, dėl šio protrūkio paskelbė šalyje nepaprastąją padėtį. Tai jau antrasis šios ligos protrūkis Jemene per mažiau nei vienerius metus, o šalies ligoninės nebesusidoroja su pacientų antplūdžiu.

Daugiau kaip pusė šalies medicinos įstaigų nebeveikia jau ilgiau kaip dvejus metus tęsiantis niokojančiam karui tarp Irano remiamų husių sukilėlių ir vyriausybės pajėgų, palaikomų Saudo Arabijos vadovaujamos karinės koalicijos.

Tarptautinės pagalbos agentūros paskelbė bendrą perspėjimą, kad klostosi potenciali humanitarinė katastrofa.

Jos paragino piliečius laikytis higienos taisyklių, bet dėl švaraus vandens, vaistų ir medicinos darbuotojų stygiaus ligos plitimą sunku pažaboti.

Karas Jemene nusinešė jau per 8 tūkst. žmonių gyvybių, dar apie 40 tūkst. buvo sužeisti, nurodo Pasaulio sveikatos organizacija.

Jungtinės Tautos perspėjo, kad dviem trečdaliams Jemeno gyventojų gresia badas.

Jemenas yra skurdžiausia arabų valstybė.

Pasaulio sveikatos organizacija priskiria Jemeną grupei valstybių, kuriose humanitarinė padėtis yra kritinė. Šiai grupei taip pat priklauso Sirija, Pietų Sudanas, Nigerija ir Irakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius